cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Baix Empordà: Un Món d'Història, Cultura, Festivals, Fires i Gastronomia

El Baix Empordà, una comarca situada a la Costa Brava de Catalunya, és un lloc ric en història, cultura, festivals i fires, i una gastronomia que deleita els sentits. Aquesta regió, que abasta una àrea diversa que s’estén des dels Pirineus fins al mar Mediterrani, ofereix una fusió única d’elements que enriqueixen la seva identitat i l’aconverteixen en un lloc de singular bellesa i autenticitat.

Història:
La història del Baix Empordà es remunta a temps immemorials, amb vestigis prehistòrics i romans que testimonien l’antiguitat d’aquesta terra. El seu patrimoni històric es reflecteix en les nombroses construccions medievals que es troben a tota la comarca, com el Castell de Pals o el Monestir de Sant Pere de Rodes. Els seus carrers empedrats i els seus pobles amb encant capturen l’essència de temps passats, convidant els visitants a fer un viatge en el temps.

Cultura:
La cultura del Baix Empordà és vibrant i diversa. La seva arquitectura, amb cases de pedra i carrers estrets, és un testimoni de la seva història. A més, la comarca compta amb una escena artística i cultural activa, amb nombroses galeries d’art i esdeveniments culturals durant tot l’any. La música, la dansa i el teatre tenen un paper important en la vida dels seus habitants i són una part integral de la seva identitat cultural.

Festivals i Fires:
El Baix Empordà és conegut per les seves festes i fires tradicionals que celebren les arrels i la cultura de la comarca. Un dels esdeveniments més destacats és la Fira de la Tardor de Palafrugell, que ofereix una varietat de productes locals, artesania i gastronomia. Les festes majors dels diferents pobles, com la Festa Major de Begur o la Festa Major de La Bisbal d’Empordà, són colorides celebracions plenes de música, ball i tradicions úniques que val la pena experimentar.

Gastronomia:
La gastronomia del Baix Empordà és un festival per als sentits. La cuina d’aquesta regió es basa en ingredients frescos i de qualitat, com l’oli d’oliva, les verdures de l’hort i els peixos de la Costa Brava. Els plats típics inclouen l’arròs de pescador, els suquets de peix, els arrossos i els mariscs frescos. A més, els vins de la comarca són coneguts per la seva excel·lència i es poden degustar en les nombroses cellers de la zona.

Poblacions de la comarca del Baix Empordà

Albons

Albons

Begur

Begur

Bellcaire d'Empordà

Bellcaire d'Empordà

La Bisbal d'Empordà

La Bisbal d'Empordà

Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni

Castell-Platja d'Aro

Castell-Platja d'Aro

Colomers

Colomers

Corçà

Corçà

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

Foixà

Foixà

Fontanilles

Fontanilles

Forallac

Forallac

Garrigoles

Garrigoles

Gualta

Gualta

Jafre

Jafre

Mont-ras

Mont-ras

Palafrugell

Palafrugell

Palamós

Palamós

Palau-sator

Palau-sator

Parlavà

Parlavà

La Pera

La Pera

Regencós

Regencós

Rupià

Rupià

Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols

Santa Cristina d'Aro

Santa Cristina d'Aro

Serra de Daró

Serra de Daró

La Tallada d'Empordà

La Tallada d'Empordà

Torrent

Torrent

Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí

Ullà

Ullà

Ullastret

Ullastret

Ultramort

Ultramort

Vall-llobrega

Vall-llobrega

Verges

Verges

Vilopriu

Vilopriu

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat