cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Ullà: On la Història Prengué Forma a cada Rincó

Història:

Ullà, amb les seves arrels arrossegades fins als temps romans, és una narradora viva de la història catalana. Les seves carreretes empedrades i cases antigues parlen d’un passat que es desplega com un llibre obert. L’Església de Sant Andreu, testimoni dels segles que han passat, és com un faro històric que guia la comunitat.

Arquitectura:

El nucli antic d’Ullà és un mosaic d’arquitectura que transporta els visitants a èpoques passades. Cases de pedra amb façanes amb caràcter, portes de fusta que criden l’atenció, i els detalls arquitectònics subtils fan que cada passeig pel poble sigui una immersió en la bellesa que perdura.

Turisme:

Amb la seva autenticitat intocada, Ullà és una destinació que captiva aquells que busquen la pau i la tranquilitat. Els seus paisatges rurals i els voltants naturals ofereixen rutes per a caminades idíl·liques. La Plaça Major, amb la seva plaça central i terrasses acollidores, és un punt de trobada per gaudir del ritme tranquil de la vida.

Economia:

L’economia d’Ullà està impregnada de les tradicions locals. L’agricultura, que ha evolucionat amb el temps, segueix sent una part integral del teixit econòmic. L’artesania local i petits negocis són testimonis de la creativitat que flueix a través de la comunitat.

Fires i Festes:

Les festes a Ullà són una celebració de la vida i la comunitat. La Festa Major, amb la seva processó tradicional i activitats festives, inunda els carrers d’alegria i camaraderia. Les fires locals, amb els seus productes artesanals i gastronòmics, són un reflex del talent i la passió dels habitants.

Monuments:

Ullà destaca pels seus monuments que ressonen amb una gran història. L’Església de Sant Andreu, construïda en èpoques antigues, és una obra mestra arquitectònica que destaca com un guardian silenciós dels secrets del passat. Les antigues cases de la vila, amb les seves façanes ben conservades, són una finestra al temps.

Gastronomia:

La gastronomia d’Ullà ofereix un viatge als sabors autèntics de la regió. Restaurants que preserven receptes tradicionals, amb productes locals i plats que capturen l’essència del territori. Els mercats setmanals són una oportunitat per provar delícies locals i connectar amb la passió culinària del poble.

Ullà, amb el seu passat ric i present tranquil, és més que una localitat; és un viatge a través de les capes del temps, una història que es continua escrivint, i un recordatori que la bellesa autèntica mai passa de moda.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat