La Bisbal d'Empordà: Història, Monuments i Vida Cultural Vibrant

Escut de la Bisbal d'Empordà - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliureSituada a la dreta del riu Daró i enmig de l’antic camí de Girona cap a la costa, la Bisbal d’Empordà és la capital del Baix Empordà des del 1936, per la seva posició geogràfica estratègica i el seu paper com a cap de partit judicial. Aquest municipi destaca pel seu paisatge divers, amb boscos de pins i alzines que cobreixen la zona muntanyosa de les Gavarres, incloent-hi àmplies extensions d’alzines sureres. L’activitat agrícola i ramadera segueix sent un component important de l’economia local, amb cultius de cereals, farratge, vinyes i oliveres, a més de bestiar porcí i maquinària agrícola.

Llocs d’InterèsHome - labisbal.cat

Castell Palau dels Bisbes de Girona
Aquest edifici és un dels millors exemples del romànic civil català. Construït entre els segles XI i XII, el castell va ser ampliat al segle XIV i té una façana amb reformes dels segles XVI i XVII. Actualment, és la seu de l’Arxiu Històric Comarcal, i des de la seva terrassa es pot gaudir d’una vista panoràmica excepcional de la ciutat i els voltants.

Pont Vell
Aquest pont històric sobre el riu Daró data del 1605 i connecta el carrer del Pont amb el carrer Cavallers. Compta amb dos arcs grans sobre un pilar central poligonal, amb carreus de pedra a les bases i a les cantonades. És un element característic de la ciutat, amb una placa decorativa amb l’escut de la Bisbal.

Convent de Sant Sebastià
També conegut com a Convent de Sant Francesc, aquest convent franciscà va ser fundat el 1580 al Puig del Palau. La façana barroca de l’església és un punt de referència i inclou una imatge de Sant Francesc. Tot i les reformes al segle XVIII, el convent manté el seu caràcter històric.

Festes i Tradicions La XXXIII Fira Mercat al Carrer de l'1 de maig a la Bisbal arriba carregada  de parades i activitats - labisbal.cat

La Bisbal compta amb diverses celebracions de gran tradició, entre les quals destaca el Mercat Setmanal dels Divendres, d’origen medieval. Algunes de les festes locals més notables són:

Fira Mercat al Carrer (1 de maig)

Aplec de la Sardana (segon diumenge de juny)

Festa de Sant Pol (darrer diumenge de juliol)

Festa Major de l’Assumpta (15 d’agost)

Fira Dolça de la Bisbal (tercer diumenge de desembre), on es poden comprar productes culinaris casolans, amb una especial atenció als pastissos i altres dolços.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat