cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Serra de Daró: Un Rincó d'Història entre Pedres Mil·lenàries

Història:

Serra de Daró és com una pàgina antiga que conserva les empremtes dels temps passats. Amb orígens que es remunten a èpoques romanes, aquesta vila ha estat testimoni de canvis i evolucions. Les runes del Castell de Montgrí, que es divisen a l’horitzó, parlen d’èpoques de conquestes i gestes èpiques.

Arquitectura:

L’arquitectura de Serra de Daró és un recull de contes en pedra. Les masies catalanes, amb les seves teulades a dues aigües i balcons de fusta, són com retrats vivents d’una època en què la funcionalitat es trobava amb l’elegància. L’Església de Santa Maria, amb la seva façana romànica, és una obra mestra que captiva amb cada detall.

Turisme:

Serra de Daró és una destinació que et transporta a una altra època. Els carrers empedrats del nucli antic conviden a passejar i descobrir racons plens d’encant. El Mirador de la Creu, amb les seves vistes panoràmiques, és un lloc imperdible que connecta amb la natura i la història en un sol gest.

Economia:

L’economia de Serra de Daró, ancorada a les terres fèrtils de l’Empordà, refleteix la tenacitat dels seus habitants. Les activitats agrícoles, com els cultius d’oliveres i vinyes, són el fil conductor que manté viva la relació de la comunitat amb la terra. Els petits negocis artesanals complementen aquest paisatge econòmic, creant una simbiosi perfecta entre tradició i modernitat.

Fires i Festes:

Les festes a Serra de Daró són com una celebració de l’esperit comunitari. La Festa Major, amb les seves processons i activitats tradicionals, uneix veïns i visitants en un ambient de joia compartida. Les fires locals, amb els seus mercats de productes regionals, són l’oportunitat perfecta per aprofundir en la cultura i les delícies gastronòmiques de la zona.

Monuments:

Els monuments de Serra de Daró són com guardianes de la memòria col·lectiva. Les restes del Castell de Montgrí, que esdevenen testimonis de batalles i conquestes antigues, són un record persistent del passat glorios de la vila. L’Església de Santa Maria, amb els seus arcs i escultures, ens parla d’un llegat cultural que perdura.

Gastronomia:

La gastronomia de Serra de Daró és una experiència que satisfà els sentits. Restaurants locals ofereixen plats elaborats amb productes frescos de la regió. Els olis d’oliva locals, amb el seu regust intens i aromàtic, són un element clau que enriqueix les delícies culinàries.

Serra de Daró, amb la seva aura intemporal i paisatges que parlen, és un recordatori encisador de la riquesa cultural i la bellesa natural de l’Empordà. Una visita a aquesta vila és com un viatge en el temps, on cada pedra et conta una història que ressona amb l’essència de Catalunya.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat