cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sant Feliu de Guíxols: un poble amb història i tradició

Sant Feliu de Guíxols té una història que es remunta a l’època romana, quan ja existia un assentament a la zona. La ciutat va créixer durant l’edat mitjana i va esdevenir un important centre comercial i religiós. El monestir de Sant Feliu, fundat al segle XI, és un dels monuments més emblemàtics de la ciutat.

El patrimoni arquitectònic de Sant Feliu de Guíxols és molt divers i inclou des de monuments romànics fins a edificis modernistes. A més del monestir, cal destacar altres edificis com l’església de Sant Feliu, la casa de les Punxes o el Teatre Principal.

Turisme

Sant Feliu de Guíxols és un important destinació turística, tant per les seves platges i cales com pel seu patrimoni històric i cultural. La ciutat té una oferta turística molt variada, que inclou des d’hotels i restaurants fins a museus i centres d’interpretació.

Economia

L’economia de Sant Feliu de Guíxols es basa principalment en el turisme i la indústria. El sector turístic és el principal motor econòmic de la ciutat, que acull cada any milers de visitants. La indústria, per la seva banda, està representada per sectors com la construcció, la mineria i la indústria alimentària.

Fires i festes

Sant Feliu de Guíxols celebra un gran nombre de fires i festes al llarg de l’any. La més important és el Festival Porta Ferrada, un festival de teatre, música i dansa que se celebra cada estiu. Altres festes destacades són la Festa Major d’Hivern, la Festa Major d’Estiu i la Cavalcada de Reis.

Monuments

A Sant Feliu de Guíxols es troben diversos monuments d’interès, com ara:

  • El monestir de Sant Feliu, un monestir romànic del segle XI.
  • L’església de Sant Feliu, una església gòtica del segle XIV.
  • La casa de les Punxes, un edifici modernista del segle XIX.
  • El Teatre Principal, un teatre modernista del segle XX.

Gastronomia

La gastronomia de Sant Feliu de Guíxols és una fusió de la cuina catalana i la cuina mediterrània. Els plats més típics són:

  • La fideuà, un plat de fideus amb marisc i peix.
  • Els calçots, una espècie de ceba tendre que es menja rostida.
  • Els arrossos, com l’arròs de mar i muntanya o l’arròs negre.
  • Els peix i marisc, com la gamba de Palamós o el llagostin de Sant Feliu.

Sant Feliu de Guíxols és una ciutat amb una història i una tradició rica. La seva bellesa natural, el seu patrimoni històric i cultural i la seva oferta turística la converteixen en un destí ideal per a tots els públics.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat