cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Baix Ebre: Un Paradís d'Història, Cultura, Festivals i Gastronomia

El Baix Ebre, situat a la regió de Catalunya, és una comarca que guarda amb orgull la seva rica història, celebra la seva cultura, acull festivals i fires vibrants, i ofereix una gastronomia que fa les delícies dels visitants. Aquesta regió, situada a la desembocadura de l’Ebre, és una terra d’encant i autenticitat.

Història:

La història del Baix Ebre és un testimoni d’èpoques passades que perdura fins als nostres dies. L’herència romana es fa palesa en els vestigis arqueològics com el Pont del Diable, mentre que les influències àrabs i cristianes han deixat empremtes profundes en la cultura local. La comarca també ha viscut episodis claus de la història com la Guerra Civil Espanyola, que han marcat la memòria col·lectiva.

Cultura:

La cultura del Baix Ebre és un mosaic de tradicions que es mantenen vives. La música i la dansa, com la «dansà» i les «muixerangues,» són part essencial de la vida local. El teatre i les festes tradicionals, com la Festa Major de Tortosa, mostren l’esperit comunitari i l’alegria dels seus habitants.

Festivals i Fires:

El Baix Ebre és conegut per les seves festes i fires que celebren la vida i la cultura. La Setmana Santa de Tortosa, la Fira de Santa Llúcia a Deltebre i la Festa Major de Amposta són només algunes de les celebracions més destacades. Aquestes festes ofereixen una oportunitat única per experimentar l’alegria i l’hospitalitat dels seus habitants.

Gastronomia:

La gastronomia del Baix Ebre és una fusió de sabors mediterranis i tradicions locals. Els plats mariscers com l'»arròs a banda» i l'»arrossejat» són autèntiques delícies. Els vins i caves de la regió, com el «Montsant,» acompanyen cada àpat amb el seu caràcter únic.

Poblacions de la comarca del Baix Ebre

L'Aldea

L'Aldea

Aldover

Aldover

Alfara de Carles

Alfara de Carles

L'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

L'Ampolla

L'Ampolla

Benifallet

Benifallet

Camarles

Camarles

Deltebre

Deltebre

Paüls

Paüls

El Perelló

El Perelló

Roquetes

Roquetes

Tivenys

Tivenys

Tortosa

Tortosa

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat