cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Paüls – Entre Muntanyes i Història Profunda dels Ports

Història:

Les arrels de Paüls s’entrellacen amb la prehistòria, com ho demostren les pintures rupestres de la Cova Remigia. Els vestigis romans i medievals, com l’Església de Sant Jaume, parlen d’èpoques de transcendència històrica.

Arquitectura:

Paüls, enclavat en un paisatge montanyenc, exhibeix una arquitectura que es mimetitza amb la natura. Cases de pedra i carrers estrets creen una atmosfera medieval, amb l’Església de Sant Bartomeu destacant com un testimoni silenciós del temps.

Turisme:

El turisme a Paüls és una experiència immersiva en la natura salvatge dels Ports. Les rutes de senderisme que serpentegen pel Parc Natural dels Ports revelen panorames inoblidables, com la Font Nova i la Font Vella, que són punts d’aigua cristal·lina que emergeixen de les muntanyes.

Economia:

La terra rocosa de Paüls és el fonament de la seva economia. Els ametllers i els oliverars dibuixen un paisatge agrícola que ha resistit el pas del temps. L’apicultura, amb la mel com a joia daurada, també és part integral de l’economia local.

Fires i Festes:

Les festes de Paüls reflecteixen la forta vinculació amb les tradicions. La Festa Major, amb la seva processó i activitats folklòriques, és una celebració de la vida comunitària. Les fires, com la Fira de Sant Bartomeu, mostren l’artesania local i els productes autòctons.

Monuments:

L’Església de Sant Maria, amb la seva façana romànica i el campanar que es percep com una guaita cap al cel, és el monument emblemàtic de Paüls. Les antigues muralles i torres defensives també evocan temps de vigilància i resistència.

Gastronomia:

La gastronomia de Paüls és una simfonia de sabors autèntics. L’oli d’oliva verge extra, produït localment, ressalta en cada plat. Les ametlles, ja siguin a la paella o com a base de dolços, són una delícia que captura l’essència del territori.

Paüls, amb el seu paisatge muntanyenc i la seva història mil·lenària, t’invita a fer una pausa, a explorar els seus senders i a connectar amb l’esperit profund dels Ports. Una experiència única en un racó on el temps sembla suspendre’s, deixant espai per a la contemplació i la reverència a la natura i la història.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat