cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tivenys – Entre Rius i Història Mil·lenària

Història:

Les arrels històriques de Tivenys es perden en el temps, amb evidències de població que daten de l’Edat de Bronze. Des de llavors, ha estat testimoni de diverses civilitzacions i epoques, donant com a resultat un ric tapís històric que es reflecteix en els seus carrers empedrats i monuments.

Arquitectura:

L’encant arquitectònic de Tivenys es revela als visitants en els seus carrers estrets, amb cases de pedra que capturen l’essència medieval. L’església parroquial de Sant Salvador, amb la seva arquitectura romànica, és una obra mestra que atreu l’atenció dels amants de l’art.

Turisme:

Tivenys és una destinació turística emergent, especialment per als amants de la natura i el turisme fluvial. El riu Ebre, que serpenteja al voltant del poble, ofereix oportunitats per a creuer fluvial, pesca i relaxació a les seves ribes.

Economia:

L’economia de Tivenys ha prosperat gràcies a la seva ubicació estratègica al costat del riu Ebre. L’agricultura i la pesca han estat tradicionalment importants, mentre que l’aparició de petites empreses locals ha afegit una nova dimensió econòmica al municipi.

Fires i Festes:

Les festes i fires a Tivenys són com una explosió de color i alegria. La Festa Major, amb les seves tradicions religioses i festives, omple els carrers amb la seva animada energia. La Fira de Sant Salvador destaca pel seu mercat artesanal i activitats culturals.

Monuments:

L’església de Sant Miquel i Sant Benito, datada del segle XIII, es presenta com el monument més imponent de Tivenys. La seva façana romànica i l’atmosfera venerable fan d’aquest lloc un punt de referència que perdura al llarg del temps.

Gastronomia:

La gastronomia de Tivenys ofereix una paleta de sabors mediterranis autèntics. Els plats locals destaquen pel seu ús d’ingredients frescos, com l’oli d’oliva, i la seva fusió amb la cuina tradicional catalana.

Tivenys, entre rius i història, et convida a explorar els seus encants, a viure la seva rica història i a connectar amb la seva autenticitat. Un lloc on cada moment és una oportunitat per descobrir la bellesa d’una localitat ancorada en el passat, però amb la mirada cap al futur.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat