cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Benifallet - El Cor de les Terres de l'Ebre

Història:

Les arrels de Benifallet es remunten a temps immemorials, on les civilitzacions antigues van deixar empremtes indelebles. El Castell de Benifallet, construït en èpoques medievals, parla de conflictes i aliances, mentre que els molins d’aigua recorden una època d’activitat econòmica intensa.

Arquitectura:

El nucli antic de Benifallet és un museu a l’aire lliure d’arquitectura tradicional. Cases de pedra amb portals d’època i balcons florits capturen l’essència d’un passat que segueix respirant a través dels seus murs. L’Església de Sant Blai, amb la seva façana gòtica, és una obra maestra que crida a ser admirada.

Turisme:

Benifallet és una delícia per als amants de la natura. Les gorgues del Canaletes ofereixen un refugi de frescor, mentre que les rutes senderistes revelen vistes panoràmiques que et deixaran sense alè. El riu Ebre, fent serps per la vall, convida a passejades en vaixell que et portaran a indrets únics.

Economia:

L’agricultura és el cor de l’economia benifalletenca. Els olivars i els tarongers s’estenen com mantells verds que produeixen olis i cítrics de qualitat. Les cooperatives locals són testimonis del compromís amb la terra i la comunitat.

Fires i Festes:

La Festa Major de Benifallet és com un mosaic de colors i sons que omple els carrers. Les fires locals, amb els seus mercats i activitats, celebren les tradicions que han estat passades de generació en generació.

Monuments:

El Castell de Benifallet, amb les seves muralles imponents, et transporta a èpoques de cavallers i llegendes. Les antigues torres de vigilància encara mantenen la seva guaita silenciosa sobre la vila, com guardians del temps.

Gastronomia:

La gastronomia de Benifallet és un festival de sabors autèntics. Els productes de proximitat, com l’oli d’oliva verge extra i els cítrics frescos, es converteixen en plats que et transporten a la taula d’una àvia amorosa.

Benifallet, amb la seva fusió de passat i present, és un lloc on el temps es mou amb la lentitud necessària per apreciar cada detall. Una visita a aquesta joia de les Terres de l’Ebre és com un viatge al cor d’una terra que guarda les seves històries com un tresor preuat.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat