cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tortosa – Retrat d'Història i Encant Mediterrani

Història:

Amb rastres que es remunten a l’època ibèrica, Tortosa ha estat el testimoni silenciós de nombroses civilitzacions. Les muralles del castell de la Suda, que s’alcen amb majestuositat, ens transporten a èpoques de conquestes i intercanvis culturals.

Arquitectura:

L’arquitectura de Tortosa és una simfonia de diferents estils. La catedral de Santa Maria i Sant Pau, amb els seus elements gòtics i barrocs, captiva amb la seva grandesa. El Pont de l’Estat, que travessa l’Ebre, és un exemple monumental de l’enginyeria medieval.

Turisme:

Tortosa s’ha convertit en una destinació turística emergent, oferint als visitants la possibilitat de explorar la seva àmplia oferta cultural i natural. Els espais verds com el parc Teodor González i les rutes pel riu Ebre són punts destacats per als amants de la natura.

Economia:

L’economia de Tortosa ha evolucionat amb l’època, des de l’època romana fins als nostres dies. Avui, la ciutat destaca per la seva activitat comercial, amb un mercat local animat i una gamma diversa de petites empreses.

Fires i Festes:

Tortosa viu amb passió les seves festes i fires, amb la Setmana Santa destacant com una celebració de gran rellevància. La Fira de Sant Mateu, amb les seves activitats tradicionals i artesanal, anima els carrers amb l’esperit de la comunitat.

Monuments:

La majestuositat de la catedral de Santa Maria i Sant Pau domina l’horitzó de Tortosa. El castell de la Suda, amb la seva imponent presència, ofereix una visió captivadora del passat. Cada monument a Tortosa és un viatge a través de les eres, amb una història que es desplega davant dels nostres ulls.

Gastronomia:

La gastronomia de Tortosa és una paleta de sabors mediterranis. Des de plats de peix fresc fins als productes autòctons com l’oli d’oliva i els cítrics, cada mossegada és una experiència culinària que reflecteix la riquesa del territori.

Tortosa, amb el seu retrat d’història i encant mediterrani, és molt més que una ciutat; és un viatge a través del temps, una invitació a explorar la seva autenticitat i a deixar-se captivar pel seu esperit.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat