cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Roquetes – Entre Montsants i Tradicions

Història:

Les arrels de Roquetes es remunten a temps prehistòrics, amb jaciments arqueològics que revelen la presència ibèrica i romana. Amb el pas dels anys, el poble ha crescut i s’ha desenvolupat, deixant una empremta històrica que es pot veure als carrers empedrats i als racons més antics.

Arquitectura:

Roquetes és un exemple viu d’arquitectura tradicional catalana. Carrers estrets i cases de pedra amb balcons florits defineixen el paisatge urbà. L’església parroquial de Sant Pere i Sant Pau, amb la seva façana imponent, és un testimoni de la fe i l’art arquitectònic.

Turisme:

Roquetes, amb la seva ubicació entre les muntanyes de Montsant, ofereix una oportunitat única per als amants de la natura i els aventurers. El Parc Natural de la Serra de Montsant és un paradís per a les caminades i les exploracions, amb vistes panoràmiques que captiven els visitants.

Economia:

La força econòmica de Roquetes es basa en la seva diversitat. L’agricultura, especialment la producció d’oli d’oliva, té una presència destacada. Les empreses locals, com els petits negocis artesanals, contribueixen al teixit econòmic de la comunitat.

Fires i Festes:

Roquetes cobreix els seus carrers amb la vibració de fires i festes tradicionals. La Festa Major, amb les seves celebracions religioses i activitats festives, uneix la comunitat. La Fira de Sant Pere, amb els seus mercats i atraccions, és una explosió de colors i energies.

Monuments:

L’església de Sant Antoni de Pàdua destaca com un monument icònic de Roquetes. Amb la seva arquitectura gòtica i elements romànics, és un punt de referència que enllaça el passat i el present. Altres monuments, com ara la Torre de l’Ermita, ofereixen una visió única de la història local.

Gastronomia:

La gastronomia de Roquetes és una delícia per als sentits. L’oli d’oliva extra verge, produït localment, afegeix un toc de riquesa als plats. La cuina tradicional catalana, amb els seus sabors autèntics i ingredients frescos, captiva els visitants.

Roquetes, entre les muntanyes i les tradicions, et convida a explorar els seus racons, a perdre’t en la història emmagatzemada als seus carrers i a gaudir de la autenticitat de la vida local. Un destí que combina l’encant del passat amb l’emoció d’un futur prometedor.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat