cropped-logo1.png

On Menjar

El Perelló – L'Encant Mediterrani entre Història i Sabor

Història:

El Perelló té les seves arrels en els ibers, com ho revelen les troballes arqueològiques. Les empremtes dels romans es mostren en l’antiga vila de Tresmilles. El desenvolupament com a poble mariner ha deixat una empremta en la història de la costa.

Arquitectura:

Els carrers d’El Perelló reflecteixen la seva història marinera. Cases pintades de blanc, amb portes i finestres blaves, donen un toc mediterrani. L’Església de Sant Jaume, amb la seva façana austera, és un testimoni de la devoció de la comunitat.

Turisme:

El turisme a El Perelló és una immersió en la bellesa costanera. Les platges com l’Arenal, amb les seves aigües cristal·lines, conviden a la relaxació. El Parc Natural del Delta de l’Ebre, a prop, ofereix un santuari per als amants de la natura.

Economia:

El Perelló balla al ritme del mar en la seva economia. La pesca ha estat tradicionalment una part vital, amb barques pintades de colors vius que pinten el port. El cultiu de l’olivera i l’horta mediterrània també contribueixen al teixit econòmic local.

Fires i Festes:

Les festes d’El Perelló celebren la riquesa de la seva cultura. La Festa Major, amb les seves processons i activitats tradicionals, uneix la comunitat. Les fires, com la Fira d’Abril, ofereixen una explosió de color i alegria.

Monuments:

L’Església de Sant Maria, amb les seves línies senzilles i el campanar que s’alcen cap al cel, és el monument central d’El Perelló. El Far de l’Alfacs, amb les seves vistes panoràmiques, és una altra icona que guia els viatgers a través del mar.

Gastronomia:

La gastronomia d’El Perelló captura els sabors de la Mediterrània. El peix fresc del dia es converteix en delicioses tapes. L’oli d’oliva, ric i aromàtic, acompanya cada plat com una signatura de la terra.

El Perelló, amb la seva harmonia entre història i mar, et convida a explorar els seus racons marítims, a gaudir dels seus sabors autèntics i a connectar amb l’ànima mediterrània que batega en cada onada. Un refugi costaner que et deixa amb records inoblidables de sol, mar i cultura.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat