cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Terra Alta: Entre història, cultura, festivals i delícies gastronòmiques

Terra Alta, amb el seu paisatge captivador, emergeix com una comarca singular de Catalunya, rica en història, cultura vibrant, festivals emocionants i una gastronomia que desperta els sentits. Aquesta terra d’altiplans i vinyes, ressona amb un passat ric i una autenticitat cultural que es reflecteix en cada racó.

Història: 

La història de Terra Alta és un testament d’una herència cultural profundament enraonada. Amb l’antiguitat del Castell de Gandesa i les esglésies romàniques que puntegen la regió, la comarca parla d’èpoques passades que han marcat la seva identitat. Les masies i els pobles antics que s’estenen pels camps són guardons vivents d’aquest llegat.

Cultura:

La cultura de Terra Alta és un mosaic de tradicions que es barregen amb expressions artístiques contemporànies. Les festes locals, com la Festa Major de Gandesa i les celebracions de la Verema, són testimonis de la vitalitat cultural. El Centre d’Art i Natura de Horta de Sant Joan i altres espais culturals enriqueixen la comarca amb expressions artístiques diverses.

Festivals i Fires: 

Terra Alta acull amb entusiasme una àmplia varietat de festivals i fires, esdeveniments que celebren la vida i la creativitat. La Festa del Vi a Batea, el Festival Internacional de Jazz a Gandesa i la Fira de la Poma a Vilalba dels Arcs són ocasions que omplen la comarca amb música, dansa i alegria.

Gastronomia: 

La gastronomia de Terra Alta és una experiència que captura els sabors autèntics de la terra i la vinya. Des de l’oli d’oliva arbequina fins als vins amb denominació d’origen Terra Alta, passant per les olives i els productes de la terra, la comarca ofereix una paleta de delícies gastronòmiques que reflecteixen la seva riquesa agrícola.

Poblacions de la comarca de Terra Alta

Arnes

Arnes

Batea

Batea

Caseres

Caseres

Corbera d'Ebre

Corbera d'Ebre

La Fatarella

La Fatarella

Gandesa

Gandesa

Horta de Sant Joan

Horta de Sant Joan

El Pinell de Brai

El Pinell de Brai

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca

Prat de Comte

Prat de Comte

Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat