cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Bot, un poble amb història i tradició

Bot és un poble amb una història llarga i rica. El seu nom té arrels àrabs i ja està documentat des de l’any 1039. Durant l’edat mitjana, Bot va ser un important centre comercial i militar. El poble va ser conquerit pels cristians el 1149 i va formar part del regne d’Aragó.

Arquitectura

El nucli antic de Bot conserva un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Miquel, d’estil gòtic, i el castell de Bot, d’origen àrab.

Turisme

Bot és un poble turístic en auge. El seu entorn natural, la seva història i la seva gastronomia són alguns dels atractius que ofereix als visitants. El poble està situat a la vora del riu Ebre, en un entorn natural de gran bellesa. El terme municipal també compta amb un patrimoni natural important, com ara la serra de Bot, que ofereix nombroses possibilitats per a la pràctica de l’excursionisme i l’esport.

Economia

L’economia de Bot es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia. Els cultius principals són la vinya, l’olivera i els cereals. La ramaderia ovina també és important, i els productes lactis són un dels principals atractius gastronòmics del poble.

Fires i festes

Bot celebra diverses festes al llarg de l’any. La festa major se celebra el 29 de setembre, en honor de Sant Miquel. Altres festes destacades són la festa de la verema, que se celebra al setembre, i la festa de la matança del porc, que se celebra al gener.

Monuments

Els principals monuments de Bot són:

  • L’església parroquial de Sant Miquel, d’estil gòtic.
  • El castell de Bot, d’origen àrab.
  • La plaça de l’Església, una plaça porticada d’origen medieval.
  • El pont romà, un pont de pedra que travessa el riu Ebre.

Gastronomia

La gastronomia de Bot és una de les seves principals atraccions. Els productes de la terra, com ara el vi, l’oli d’oliva, els cereals, les fruites i les verdures, són els protagonistes de la cuina botenca. Els plats més destacats són:

  • Els arrossos, com ara l’arròs amb costelles i l’arròs a banda.
  • Les carns, com ara el xai, el porc i el pollastre.
  • Els peixos i mariscs, com ara la truita de riu i els calçots.

Bot és un poble amb una història i una tradició rica. La seva ubicació privilegiada, el seu patrimoni natural i cultural i la seva gastronomia en fan un destí turístic atractiu.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat