cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Corbera d'Ebre: un poble amb una història i un patrimoni singular

Els primers vestigis de poblament a Corbera d’Ebre es remunten al neolític. El poble es va fundar en època romana, i va ser un important centre comercial i militar durant l’edat mitjana. El castell de Corbera, situat al cim del turó de la Muntera, va ser una important fortalesa durant la Reconquesta.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Corbera d’Ebre és molt ric i divers. El poble compta amb un nucli antic medieval, amb carrers estrets i empedrats, i edificis de pedra amb balconades de ferro forjat. El castell de Corbera, la muralla medieval i l’església de Sant Pere són alguns dels monuments més destacats del poble.

Turisme

Corbera d’Ebre és un important centre turístic de la Terra Alta. El poble és un lloc ideal per a fer senderisme, gaudir de la natura i conèixer la seva rica història i cultura. Els principals atractius turístics de Corbera d’Ebre són el castell de Corbera, la muralla medieval, l’església de Sant Pere, el Poble Vell i la Cova de Betlem.

Economia

L’economia de Corbera d’Ebre es basa principalment en l’agricultura, el turisme i el sector serveis. El poble és un important productor de vins i olis d’oliva. El turisme és un sector en creixement, gràcies a la bellesa del poble i el seu ric patrimoni.

Fires i festes

Corbera d’Ebre celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són les Festes Majors, que se celebren a l’agost, i la Fira de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny.

Monuments

A més dels ja esmentats, Corbera d’Ebre compta amb altres monuments d’interès, com ara:

  • La Cova de Betlem, una cova natural que va ser utilitzada com a refugi durant la Guerra Civil Espanyola.
  • El Fortí de la Casilla, una fortalesa construïda durant la Guerra Civil Espanyola.
  • Les cotes de Corbera, una sèrie de trinxeres i fortificacions construïdes durant la Guerra Civil Espanyola.

Gastronomia

La gastronomia de Corbera d’Ebre és típica de la Terra Alta. Els plats més destacats són els arrossos, els plats de caça i els vins. Els vins de la Terra Alta són reconeguts per la seva qualitat i es produeixen amb varietats de raïm com ara la cariñena, la garnatxa i la macabeu.

Corbera d’Ebre és un poble amb una història i un patrimoni singulars. El poble és un lloc ideal per a gaudir de la natura, la cultura i la gastronomia de la Terra Alta.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat