cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Horta de Sant Joan: un poble amb història, art i natura

Horta de Sant Joan és un poble amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans a la zona es remunten al neolític, i el poble ja apareix documentat per primera vegada al segle XI. Durant l’edat mitjana, Horta va ser un important centre comercial i militar, i va ser fortificada per protegir-se dels atacs dels musulmans.

El poble va viure un període de decadència durant l’edat moderna, però va reviure al segle XIX, gràcies a la indústria del vi i de la ceràmica. A principis del segle XX, Horta va ser un important centre cultural i artístic, on van viure i treballar artistes com Pablo Picasso i Joan Miró.

Arquitectura

Horta de Sant Joan conserva un important patrimoni arquitectònic, que reflecteix la seva rica història. El nucli antic del poble, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, està ple de cases medievals, palaus i esglésies.

Entre els edificis més destacats d’Horta de Sant Joan cal destacar l’església parroquial de Sant Joan Baptista, del segle XII; el castell, del segle XIV; el palau dels Marquesos de Dosaigües, del segle XVII; i el Centre Picasso, que alberga una exposició permanent sobre la relació del pintor amb el poble.

Turisme

Horta de Sant Joan és un important centre turístic, que atrau visitants de tot el món. El poble és un lloc ideal per a aquells que busquen un lloc tranquil i relaxant, amb un entorn natural incomparable.

Les principals atraccions turístiques d’Horta de Sant Joan són el seu patrimoni històric i arquitectònic, la seva gastronomia i la seva natura. El poble està situat al Parc Natural dels Ports, una zona de gran bellesa natural, ideal per a la pràctica del senderisme, l’escalada i altres activitats a l’aire lliure.

Economia

L’economia d’Horta de Sant Joan es basa en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El sector turístic és el més important, i genera la major part dels llocs de treball del poble.

L’agricultura i la ramaderia també tenen un pes important en l’economia local. Els principals productes agrícoles d’Horta de Sant Joan són la vinya, l’oli i els cereals. La ramaderia està centrada en la cria d’ovelles i cabres.

Fires i festes

Horta de Sant Joan celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

  • La Fira del Vi, que se celebra a l’octubre i és un important esdeveniment comercial i gastronòmic.
  • Les Festes de Sant Joan, que se celebren al juny i inclouen actes religiosos, culturals i festius.
  • La Fira d’Artesania, que se celebra a l’agost i és un punt de trobada per als artesans de la comarca.

Monuments

Entre els monuments més destacats d’Horta de Sant Joan cal destacar:

  • L’església parroquial de Sant Joan Baptista, del segle XII.
  • El castell, del segle XIV.
  • El palau dels Marquesos de Dosaigües, del segle XVII.
  • El Centre Picasso, que alberga una exposició permanent sobre la relació del pintor amb el poble.

Gastronomia

La gastronomia d’Horta de Sant Joan és una fusió de la cuina catalana i la mediterrània. Els plats més típics del poble són els arrossos, les carns a la brasa, els embotits i els dolços.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat