cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Pla d'Urgell: Un racó amb història, cultura vibrant, festivals apassionants i delícies gastronòmiques

El Pla d’Urgell, situat al cor de Catalunya, emergeix com un rincó encisador amb una història fascinant, una cultura enèrgica, festivals apassionants i una gastronomia que conquereix els paladars. Aquesta comarca de camps fertils i pobles acollidors ressona amb una autenticitat que reflecteix el seu llegat i la seva vitalitat actual.

Història: 

La història del Pla d’Urgell és un viatge a través de les petjades d’antigues civilitzacions. Amb jaciments arqueològics com Els Vilars a Arbeca, la comarca ofereix un testimoni de la presència humana que s’estén fins a èpoques ibèriques. El Castell de Ciutadilla i altres monuments destaquen els episodis medievals que han marcat aquest territori.

Cultura: 

La cultura del Pla d’Urgell es desplega amb expressions tradicionals i creatives. Festes locals com la Fira de Sant Andreu a Mollerussa i la Festa Major de Bell-lloc d’Urgell són manifestacions vibrants de la vitalitat comunitària. Espais culturals com el Centre d’Interpretació de l’Aigua a Miralcamp destaquen la relació de la comarca amb els seus recursos naturals.

Festivals i Fires: 

El Pla d’Urgell acull amb entusiasme festivals i fires que omplen els carrers de vida. La Fira de Sant Josep a Mollerussa, la Fira de l’Ànec a Bell-lloc d’Urgell i altres esdeveniments destaquen la riquesa agrícola i ramadera de la comarca. La música, la dansa i les tradicions locals són protagonistes en aquestes celebracions.

Gastronomia:

La gastronomia del Pla d’Urgell és una exquisida combinació de sabors autèntics de la terra i la taula. Els productes locals com l’oli d’oliva arbequina, els fruits secs i les verdures fresques destaquen en la seva cuina. Les cooperatives agroalimentàries i els mercats locals són l’epicentre d’una gastronomia que celebra la qualitat dels ingredients.

Poblacions de la comarca del Pla d'Urgell

Barbens

Barbens

Bell-lloc d'Urgell

Bell-lloc d'Urgell

Bellvís

Bellvís

Castellnou de Seana

Castellnou de Seana

Fondarella

Fondarella

Golmés

Golmés

Ivars d'Urgell

Ivars d'Urgell

Linyola

Linyola

Miralcamp

Miralcamp

Mollerussa

Mollerussa

El Poal

Poal

Sidamon

Sidamon

Torregrossa

Torregrossa

Vilanova de Bellpuig

Vilanova de Bellpuig

Vila-sana

Vila-sana

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat