cropped-logo1.png

El Garraf: Un racó de tradició, cultura i gastronomia

El Garraf, situat en la costa mediterrània de Catalunya, és una comarca que traspua història, cultura, festivals i fires vibrants, i una gastronomia que delecta els sentits. Aquesta regió és un racó on la tradició i la modernitat s’abracen en perfecta harmonia.

Història:

La història del Garraf és un viatge en el temps que revela vestigis de civilitzacions antigues, des dels ibers i romans fins a la influència àrab. Monuments històrics com el Castell de Garraf i les cases senyorials de Sitges testimonien aquest ric patrimoni. La regió també va exercir un paper fonamental durant la Guerra Civil Espanyola, la qual cosa es reflecteix en la seva memòria col·lectiva.

Cultura:

La cultura del Garraf és un reflex de la riquesa de la seva gent. La música, la dansa i el teatre formen part integral de la vida local, amb esdeveniments com el Festival Internacional de Jazz de Sitges. Les tradicions com els «*castells» i les festivitats locals, com la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, mostren la força de la comunitat i la seva arrelada cultura.

Festivals i Fires:

El Garraf és conegut pels seus festivals i fires que celebren la vida i la diversitat. La Festa Major de Sitges, el Carnestoltes de Vilanova i la Geltrú i la Fira de la Candelera a Molins de Rei són exemples de celebracions que omplen els carrers d’alegria i tradició.

Gastronomia:

La gastronomia del Garraf ofereix una paleta de sabors autèntics i deliciosos. Plats tradicionals com la «xató» i el «suquet de peix» són autèntiques delícies. Els vins i caves de la regió són una experiència imperdible per als amants del bon vi.

Poblacions de la comarca del Garraf

Canyelles

Canyelles

Cubelles

Cubelles

Olivella

Olivella

Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes

Sitges

Sitges

Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat