cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Cubelles, un municipi amb una història mil·lenària

Cubelles és un municipi de la comarca del Garraf, situat a la costa de Barcelona. El seu nom prové del llatí «Cubellus», que significa «petita caixa». Els primers assentaments humans a la zona es remunten al neolític, però no va ser fins a l’edat del bronze quan es va fundar el nucli urbà.

Durant l’edat mitjana, Cubelles va ser un important centre comercial i portuari. La vila va ser conquerida pels musulmans al segle VIII, però va ser recuperada pels cristians al segle XI. Durant la Reconquesta, Cubelles va ser un lloc estratègic important per a la defensa de Barcelona.

En l’edat moderna, Cubelles va continuar sent un important centre comercial i portuari. La vila va ser saquejada per les tropes franceses durant la Guerra del Francès, però va ser reconstruïda al segle XIX.

En l’edat contemporània, Cubelles ha esdevingut un important centre turístic. La vila compta amb una costa d’aigües cristal·lines i platges de sorra fina. També ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions turístiques, com ara museus, parcs temàtics, i zones d’esbarjo.

L’arquitectura de Cubelles

L’arquitectura de Cubelles és un reflex de la seva rica història. La vila compta amb un patrimoni arquitectònic divers, que inclou des de restes romanes fins a edificis modernistes.

Els principals monuments arquitectònics de Cubelles són:

 • El Castell de Cubelles, una fortalesa medieval que data del segle XI.
 • L’Església de Santa Maria de Cubelles, una església romànica del segle XII.
 • La Torre de Cal Roig, una torre medieval del segle XIV.
 • La Casa Xic, una casa modernista del segle XX.

El turisme a Cubelles

Cubelles és un important centre turístic de la costa de Barcelona. La vila compta amb una costa d’aigües cristal·lines i platges de sorra fina. També ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions turístiques, com ara museus, parcs temàtics, i zones d’esbarjo.

L’economia de Cubelles

L’economia de Cubelles es basa principalment en el turisme i els serveis. La vila compta amb una gran varietat d’empreses turístiques, com ara hotels, restaurants, i agències de viatges. També hi ha una important indústria dels serveis, com ara el comerç, la banca, i les assegurances.

Les fires i festes de Cubelles

Cubelles celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les principals celebracions són:

 • La Festa Major de Sant Pere, que se celebra al juny.
 • La Fira de Sant Isidre, que se celebra al maig.
 • La Festa de la Verge del Carme, que se celebra al juliol.
 • La Festa de la Mare de Déu del Roser, que se celebra al setembre.

La gastronomia de Cubelles

La gastronomia de Cubelles és una fusió de la cuina catalana i la cuina mediterrània. Els plats típics de la vila inclouen:

 • El peix i el marisc, com ara el suquet de peix, la fideuà, i les gambes a la sal.
 • Els calamars a la romana, un plat senzill i saborós que es prepara amb calamars, ou i pa ratllat.
 • Els cargols a la llauna, un plat tradicional català que es prepara amb cargols, all, oli d’oliva i herbes aromàtiques.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat