cropped-logo1.png

On Menjar

Canyelles, un poble amb història i tradició

Canyellas​​ és un municipi de Catalunya, situat a la comarca del Garraf, forma part de la província de Barcelona. Té una població d’uns 10.000 habitants i una extensió de 2,5 km².

Els primers assentaments humans a la zona es remunten a l’època prehistòrica, com ho demostren els jaciments arqueològics trobats a la zona. El poble es va fundar al segle XI, i va tenir un paper important en la defensa de la costa catalana durant els segles XVI i XVII.

L’arquitectura de Canyelles

Canyelles conserva un important patrimoni arquitectònic, amb edificis d’èpoques diferents. Els més destacats són:

  • El Castell de Canyelles, una fortalesa del segle XI que va ser restaurada al segle XX.
  • L’Església de Sant Pere, una església romànica del segle XII.
  • La Casa dels Lladres, una masia del segle XVI que va ser reformada al segle XIX.

El turisme a Canyelles

Canyelles és un poble turístic, amb una platja de sorra fina i aigües cristal·lines. El poble també ofereix una gran varietat d’activitats, com ara senderisme, cicloturisme, golf i esports nàutics.

L’economia de Canyelles

L’economia de Canyelles es basa en el turisme, l’agricultura i la pesca. El poble també té una important indústria del moble.

Fires i festes a Canyelles

Canyelles celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

  • La Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.
  • La Festa de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny.
  • La Festa de la Mare de Déu de la Salut, que se celebra el primer cap de setmana de setembre.

Els monuments de Canyelles

Canyelles conserva diversos monuments d’interès, com ara:

  • El Castell de Canyelles, una fortalesa del segle XI.
  • L’Església de Sant Pere, una església romànica del segle XII.
  • La Casa dels Lladres, una masia del segle XVI.

La gastronomia de Canyelles

La gastronomia de Canyelles és típica de la costa catalana. Els plats més destacats són:

  • Els arrossos, com ara l’arròs a banda o l’arròs amb fesols i naps.
  • Els peix i marisc, com ara la gamba de Palamós o el llagostí de Roses.
  • Els plats de muntanya, com ara l’escudella i carn d’olla o el trinxat.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat