cropped-logo1.png

L'Urgell: Un món d'història, cultura, festivals i plaers gastronòmics

L’Urgell, situat en la regió de Catalunya, és una comarca que enamora amb la seva rica història, la seva cultura profundament arrelada, l’entusiasme per els festivals i fires i una gastronomia que captiva els sentits. Aquest racó de Catalunya, amb paisatges evocadors i una identitat cultural forta, és una destinació única que barreja tradició i modernitat.

Història: 

La història de l’Urgell és una fascinant odissea que abraça des dels vestigis romans fins als esdeveniments medievals. Monuments com la Seu Vella de Lleida i el Castell de Ciutadilla són testimonis silents d’èpoques passades. La comarca, estratègicament situada, ha viscut moments claus com la Batalla de Mollerussa, que ha quedat gravada en la seva memòria.

Cultura: 

La cultura de l’Urgell es desplega com un teixit ric, tissat amb tradicions que es mantenen vives. Les festes populars, com la Fira de Sant Isidre de Mollerussa, són testimonis del fervor i l’orgull de la comunitat. L’art i la música es manifesten en esdeveniments com el Festival Internacional de Música Antiga dels Pirineus.

Festivals i Fires: 

L’Urgell acull amb efervescència una gran varietat de festivals i fires, convertint-se en una paleta d’alegria i color per als seus habitants. La Festa Major de Balaguer, la Fira de la Candelera de Mollerussa i la Fira de la Cirera de Bell-lloc d’Urgell són exemples d’esdeveniments que animen els carrers amb activitats festives i tradicionals.

Gastronomia: 

La gastronomia de l’Urgell és una celebració dels sabors autèntics de la terra. Des de plats emblemàtics com la «coca de recapte» fins als formatges artesanals i els vins de les terres de l’Urgell, la comarca ofereix una experiència culinària que destaca la qualitat dels seus productes.

Poblacions de la comarca de l'Urgell

Agramunt

Agramunt

Anglesola

Anglesola

Belianes

Belianes

Bellpuig

Bellpuig

Castellserà

Castellserà

Ciutadilla

Ciutadilla

La Fuliola

La Fuliola

Guimerà

Guimerà

Maldà

Maldà

Nalec

Nalec

Els Omells de na Gaia

Els Omells de na Gaia

Ossó de Sió

Ossó de Sió

Preixana

Preixana

Puigverd d'Agramunt

Puigverd d'Agramunt

Sant Martí de Riucorb

Sant Martí de Riucorb

Tàrrega

Tàrrega

Tornabous

Tornabous

Vallbona de les Monges

Vallbona de les Monges

Verdú

Verdú

Vilagrassa

Vilagrassa

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat