cropped-logo1.png

On Menjar

Preixana – Entre Història i Tradició Silenciosa

Història:

En el cor de la comarca, Preixana es presenta com un llibre obert, les seves pàgines farcides d’històries que es desvetllen amb cada pedra. Amb rastres que remunten als temps medievals, Preixana és una crònica viva de la Catalunya interior. El seu passat ressona en les parets de les cases centenàries i les places que han presenciat generacions.

Arquitectura:

Preixana, un mosaic arquitectònic que parla amb eloqüència. Les esglésies romàniques, com la de Santa Maria, s’alce orgullosa com a guardians de segles d’història. Carrers empedrats conviden a passejar pel poble, desvetllant racons amb cases de pedra que narren l’art de construir amb l’ànima. La Torre de Preixens, alçada com un testimoni silenciós, és un far de la grandesa medieval.

Turisme:

Preixana, un destí on el temps es dilueix en una paleta de colors històrics. Els visitants poden recórrer carrers que han vist l’evolució d’èpoques, amb una atmosfera que captiva l’ànima. La visita a la Torre de Preixens transporta als temps de cavallers i damisel·les, oferint una perspectiva única de la regió des del seu mirador.

Economia:

L’economia de Preixana és com un teixit que entrellaça tradició i modernitat. Les terres fertils donen vida a conreus que mantenen viva l’essència agrícola. Les petites botigues locals, amb productes artesanals, destaquen l’esperit empreendedor dels habitants. Així, Preixana prospera amb una economia sostenible que respecta les seves arrels.

Fires i Festes:

Les festes de Preixana són un reflex de la seva rica cultura. La Festa Major, amb les seves cercaviles i concerts, és una explosió de joia comunitària. Les fires locals, com la Fira dels Mercats, ofereixen una oportunitat per gaudir de la gastronomia i els productes artesanals. Preixana es transforma en un epicentre de celebració i tradició.

Monuments:

Preixana, una enciclopèdia de monuments que testifiquen la seva grandesa. L’església de Santa Maria, amb els seus detalls romànics, és una obra d’art eterna. La Torre de Preixens, amb la seva presència imponent, és una icona de la fortalesa medieval. Els ponts antics i les cases senyorials són capítols vius que parlen dels seus orígens.

Gastronomia:

Els sabors de Preixana són un banquet per als sentits. La cuina local, amb plats com la coca de recapte o els carquinyolis, captura l’autenticitat del territori. Els productes de les terres, des dels embotits fins als formatges, converteixen cada àpat en una experiència que ressona amb la terra.

Preixana – Un viatge a través del temps on els monuments parlen més fort que les paraules. Un poble que es nodreix de la seva història i que convida a tots els qui el visiten a explorar les capes de la seva riquesa cultural.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat