cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vic, una ciutat amb una història mil·lenària

Vic és una ciutat amb una història mil·lenària que s’ha mantingut com un important centre cultural i econòmic de Catalunya. La primera referència escrita a Vic data del segle I aC, quan ja era un important nucli comercial i religiós. Durant l’edat mitjana, Vic va ser la capital del comtat d’Osona i va experimentar un gran desenvolupament cultural i econòmic. La ciutat va ser destruïda durant la Guerra dels Segadors, però va ser reconstruïda i va recuperar el seu esplendor.

L’arquitectura de Vic, un mosaic de cultures

L’arquitectura de Vic és un mosaic de cultures que reflecteix la història mil·lenària de la ciutat. Els vestigis romans, l’art romànic, el gòtic, el barroc i el modernisme conviuen en perfecta harmonia. Alguns dels monuments més destacats són la Catedral de Sant Pere, el Palau Episcopal, el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, els ponts medievals i els edificis modernistes de la Rambla.

Vic, un destí turístic emergent

Vic és un destí turístic emergent que ofereix una gran varietat d’atraccions culturals, històriques i naturals. La ciutat compta amb un important patrimoni històric i cultural, així com amb una oferta cultural i gastronòmica de primer nivell. Vic és també un excel·lent punt de partida per explorar els paisatges naturals de la comarca d’Osona.

L’economia de Vic, un motor per a la comarca

Vic és un important centre econòmic de la comarca d’Osona. La ciutat compta amb una important indústria tèxtil, alimentària i mecànica. Vic és també un important centre comercial i de serveis.

Fires i festes, una tradició viva

Vic és una ciutat amb una rica tradició festiva. Les festes més importants són la Fira de Sant Josep, la Fira del Ram i la Fira Medieval. La Fira de Sant Josep és una de les fires més importants de Catalunya i se celebra el mes de març. La Fira del Ram se celebra el mes d’abril i és una de les fires més antigues de Catalunya. La Fira Medieval se celebra el mes de juliol i recrea l’ambient medieval de la ciutat.

Els monuments de Vic, una mostra de la seva riquesa històrica

Vic compta amb un important patrimoni monumental que reflecteix la seva riquesa històrica. Alguns dels monuments més destacats són la Catedral de Sant Pere, el Palau Episcopal, el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, els ponts medievals i els edificis modernistes de la Rambla.

La gastronomia de Vic, un plaer per al paladar

Vic és una ciutat amb una rica gastronomia que reflecteix la seva tradició rural. Els plats més destacats són la longaniza de Vic, els embotits, els escudella i carn d’olla i els postres com els bunyols de Vic.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat