cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tarragona – On el Passat Balla amb el Present

Història:

Tarragona, testimoni silenciós de conqueridors i cultures antigues, desplega la seva història com un pergami d’influnces mediterrànies. Fundada pels romans com Tarraco, va esdevenir una de les ciutats més importants de la península ibèrica, conservant encara avui vestigis d’aquest llegat glorios.

Arquitectura:

Les muralles de Tarragona són un poema visual que narra la seva història. Amb l’amfiteatre romà com a cor destacat, els aqueductes i el circ romà, l’arquitectura de la ciutat et transporta a un viatge en el temps. Cada edifici, cada columna, parlen d’una època que segueix viva en les pedres que toques.

Turisme:

Tarragona és com un museu a cel obert. El barri antic, amb els seus carrers empedrats i les places animades, et guiaran a través de la autenticitat d’una ciutat que ha abraçat l’evolució sense perdre l’ànima del seu passat. La Catedral de Tarragona i les seves estretes ruelles són com pàgines d’un llibre que criden a ser llegides.

Economia:

L’economia de Tarragona batega al ritme de la seva activitat portuària. Amb una presència industrial notable, la ciutat prospera mitjançant la seva connexió amb el mar. El port, una font inesgotable d’activitat comercial, contribueix a la vitalitat econòmica de la regió.

Fires i Festes:

Les festes de Tarragona són una explosió de vida i color. La Setmana Santa, declarada Patrimoni de la Humanitat, converteix els carrers en escenaris vius de representacions religioses, mentre que els castells humans a les festes de Santa Tecla són una mostra del coratge i la coordinació d’aquesta comunitat única.

Monuments:

L’amfiteatre romà de Tarragona és l’estrella que il·lumina la ciutat. Amb la seva ubicació al costat del mar, ofereix un espectacle majestuós que et transporta als dies de les curses de carros i els combats èpics. La Torre dels Escipions i el Pretori són altres monuments que completen aquesta història viva.

Gastronomia:

La gastronomia tarraconense és una oda als sabors mediterranis. El romesco, els suquets i els plats de marisc mostren la riquesa dels productes locals i la tradició culinària que es manté viva a cada restaurant i taverna de la ciutat.

Tarragona, amb la seva fusió única de passat i present, és una destinació que et captiva i et deixa amb la sensació que has viscut la història amb cada pas. Una ciutat que et recorda que el passat no és només record, sinó una presència que balla amb nosaltres cada dia.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat