cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Festa Major de Sant Cugat

La Festa Major de Sant Cugat és una de les celebracions més emblemàtiques de Catalunya, destacant-se per la seva rica combinació de tradició i cultura moderna. Aquesta festa, que generalment té lloc a finals de juny, és una expressió viva del patrimoni i de l’esperit comunitari de la ciutat..

Característiques Principals de la Festa Major de Sant Cugat

Activitats Culturals
La festa inclou una àmplia gamma d’activitats culturals, des de concerts de música fins a espectacles de dansa i teatre. Aquests esdeveniments són dissenyats per a tots els públics, oferint una plataforma per als talents locals així com per a artistes reconeguts.
Elements Tradicionals
Un dels trets més característics de la festa són els gegants i capgrossos, figures de cartó pedra que es passegen per la ciutat al ritme de la música tradicional. A més, no pot faltar la dansa de bastons, una dansa folklòrica catalana que es remunta a segles enrere.
Correfoc
El correfoc és una de les activitats més espectaculars, on grups de «diables» i «dracs» recorren els carrers de la ciutat sota un espectacle de focs artificials, creant una atmosfera vibrante i emocionant.
Castellers
Els castells, torres humanes tradicionals de Catalunya, són un punt culminant de la festa. Diversos grups de castellers competeixen per construir les torres més altes i complexes, demostrant habilitat i coratge.
 

Festa Major de Sant Cugat 2024

La Festa Major de Sant Cugat del Vallès 2024 promet ser una celebració vibrant i plena d’activitats per a tots els públics. La festa es durà a terme del 27 al 30 de juny. Aquest any, la festa incorporarà diverses novetats i canvis significatius en les ubicacions de les seves activitats més populars.

Activitats Destacades
Pregó i Inici de la Festa: La festa començarà el dijous 27 de juny amb el tradicional pregó i el seguici d’inici.

Correfocs i Activitats Nocturnes: La nit del 28 al 29 de juny promet emocions fortes amb activitats com el seguici nocturn.

Fira d’Atraccions: Aquest any, la fira d’atraccions canviarà la seva ubicació al parc de la Pollancreda.

Concurs d’Arrossos: Un dels esdeveniments més esperats, el Concurs d’Arrossos, tindrà lloc el diumenge 30 de juny. Aquest any serà la 43a edició i es celebrarà a l’avinguda de Can Volpelleres.

Concerts: Els concerts seran un altre dels grans atractius de la festa. Els caps de cartell d’enguany inclouen Triquell i El Pony Pisador, que actuaran el 28 i 29 de juny respectivament.

Altres Detalls Importants
Festa Major Alternativa: Aquest any també hi haurà canvis en la ubicació de la Festa Major Alternativa, que es traslladarà a la rambla del Celler.

Activitats per als Joves: El parc de Can Vernet tornarà a ser l’escenari de les activitats i concerts per als més joves.

Restriccions: La tradicional Botiga al Carrer no formarà part de la festa aquest any, ja que el dissabte no serà laborable.

Aquesta edició de la Festa Major de Sant Cugat es presenta com una fantàstica oportunitat per gaudir de la cultura catalana en un ambient festiu i comunitari. Per a més detalls sobre el programa complet i les activitats, pots visitar el lloc web www.santcugat.cat

 

SERVEIS DESTACATS A SANT CUGAT DEL VALLÈS

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat