cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Cambrils, una història mil·lenària

Cambrils és una ciutat amb una llarga història que es remunta a l’època romana. Els romans van construir un port a la zona, que va ser un important centre comercial i militar. Durant l’edat mitjana, Cambrils va ser un municipi independent que va pertànyer al comtat de Prades. A partir del segle XVIII, la ciutat va començar a desenvolupar-se com a destinació turística.

Arquitectura

Cambrils conserva un important patrimoni arquitectònic que reflecteix la seva rica història. Els edificis més destacats són el castell de Cambrils, l’església de Santa Maria de Cambrils i el convent de Sant Francesc. El castell, que data del segle XIII, és un edifici defensiu que va ser construït pels romans. L’església, que data del segle XVI, és un edifici gòtic que va ser reconstruït després de la Guerra Civil Espanyola. El convent, que data del segle XIV, és un edifici del gòtic català.

Turisme

Cambrils és un important centre turístic de la costa catalana. La ciutat compta amb una platja de més de 6 km de longitud, que és un dels seus principals atractius. Cambrils també ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions turístiques, com ara restaurants, bars, clubs nocturns, museus, parcs aquàtics i centres comercials.

Economia

L’economia de Cambrils es basa principalment en el turisme i la pesca. El turisme és el sector econòmic més important de la ciutat, ja que genera més de la meitat dels llocs de treball. La pesca també és un sector important, tot i que ha perdut importància en els últims anys.

Fires i festes

Cambrils celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les festes més importants són les Festes de Santa Tecla, que se celebren del 23 al 29 de setembre. Aquestes festes inclouen una gran varietat d’activitats, com ara balls, concerts, espectacles i concursos.

Monuments

Cambrils compta amb una gran varietat de monuments que reflecteixen la seva rica història. Els monuments més destacats són el castell de Cambrils, l’església de Santa Maria de Cambrils i el convent de Sant Francesc.

Gastronomia

La gastronomia de Cambrils és una de les més apreciades de la costa catalana. La cuina de Cambrils es basa en productes frescos de la zona, com ara el peix, el marisc, les hortalisses i els fruits. Alguns dels plats més típics de Cambrils són la caldereta de peix, els fideus a la marinera i els cargols a la llauna.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat