cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Alòs de Balaguer: un poble amb una història i una cultura riques

Alòs de Balaguer és un poble amb una història mil·lenària. Les primeres referències escrites al poble es remunten al segle X, quan apareix amb el nom d'»Alos». El poble va ser repoblat després de la conquesta cristiana de la península Ibèrica, i va ser un important centre comercial i militar durant l’edat mitjana.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic d’Alòs de Balaguer és molt ric. El poble compta amb un bon nombre de monuments d’interès, com l’església de Sant Fèlix, d’estil romànic, les ruïnes del castell d’Alòs, d’origen medieval, i els Congos del Mu, una obra d’arquitectura popular.

Turisme

Alòs de Balaguer és un poble turístic amb un gran potencial. El poble ofereix als visitants un patrimoni històric i cultural molt ric, així com una bella natura. Les principals atraccions turístiques del poble són l’església de Sant Fèlix, els Congos del Mu i els senders que hi ha per la zona.

Economia

L’economia d’Alòs de Balaguer es basa principalment en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. El poble és un important productor de cereals, fruites i hortalisses. També hi ha una certa activitat industrial, centrada en el sector de la construcció i els serveis.

Fires i festes

Alòs de Balaguer celebra un gran nombre de fires i festes durant l’any. Les principals festes són la festa major, que se celebra el segon cap de setmana d’agost, i la festa de Sant Fèlix, que se celebra el 20 de gener.

Monuments

Els principals monuments d’Alòs de Balaguer són:

  • L’església de Sant Fèlix, d’estil romànic, amb un retablo gòtic del segle XIV.
  • Les ruïnes del castell d’Alòs, d’origen medieval.
  • Els Congos del Mu, una obra d’arquitectura popular.

Gastronomia

La gastronomia d’Alòs de Balaguer és típica de la comarca de la Noguera. Els plats més populars són el trinxat, els cargols a la llauna i els arrossos.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat