cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vilobí d'Onyar – Poesia d'Història entre Rieres i Carrers

Història:

La història de Vilobí d’Onyar és un calidoscopi que revela una narrativa rica i evocadora. Des dels seus inicis, la localitat ha estat testimoni de canvis que es despleguen com les pàgines d’un llibre centenari. Amb vestigis que remunten a èpoques romanes i medievals, cada pedra té una història per explicar, i les seves rieres han sigut testimonis silents d’aquest viatge a través del temps.

Arquitectura:

L’arquitectura de Vilobí d’Onyar és un mosaic encisador de diversos estils que reflecteixen les èpoques que l’han abraçada. L’església de Santa Maria, amb la seva façana imponent, destaca com un monument que captura l’essència de l’art romànic. Carrers empedrats i cases senyorials complementen la paleta arquitectònica amb una harmonia que transita des de l’antiguitat fins a l’actualitat.

Turisme:

Vilobí d’Onyar s’erigeix com un refugi per als amants de la pau i la tranquil·litat. El turisme aquí és una immersió en la natura i la cultura local. Les rutes que serpentegen pel paisatge revelen racons secrets com la Riera de Riudarenes i els seus molins, proporcionant als visitants una connexió autèntica amb l’entorn.

Economia:

L’economia local de Vilobí d’Onyar és una dansa sincronitzada de petites empreses que teixeixen la trama comunitària. Mercats amb productes locals, botigues d’artesania i tallers creatius contribueixen a una escena econòmica viva. Aquesta dedicació al comerç local crea una simbiosi entre la tradició i la modernitat.

Fires i Festes:

Les fires i festes de Vilobí d’Onyar són una celebració vibradora de la seva identitat. Des de les festivitats religioses fins als festivals que omplen els carrers de música i color, cada esdeveniment és una oportunitat per als habitants i visitants de participar activament en la vitalitat del poble.

Monuments:

Els monuments de Vilobí d’Onyar són guardians d’un passat venerable. L’església de Santa Esteve, amb la seva torre majestuosa, esdevenint una postal que captura l’esperit romànic. Altres elements com l’antic pont i les cases històriques són testimoni del llegat arquitectònic que ha resistit el pas del temps.

Gastronomia:

La gastronomia de Vilobí d’Onyar és una festa per als sentits. Restaurants amb cuines locals oferixen una oportunitat de degustar plats elaborats amb productes frescos de la comarca. Des de les especialitats tradicionals fins als plats moderns, cada mossegada és una experiència culinària que celebra la riquesa del territori.

Vilobí d’Onyar, com un poema escrit entre rieres i carrers, convida a viatjar pel temps i perdre’s en la seva història, arquitectura, i el batec vibrant de la vida quotidiana. Una localitat que continua captivant, com una obra d’art que es renova amb cada generació.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat