cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vilassar de Mar: Un municipi amb un passat i un present vibrant

Vilassar de Mar és un municipi de la comarca del Maresme, a la província de Barcelona. La seva història es remunta a l’època romana, quan es va fundar el nucli primitiu de la vila, al voltant del turó de Sant Joan. El poble va créixer i es va desenvolupar al llarg dels segles, i va ser una important vila de pescadors i comerciants. A partir del segle XIX, Vilassar de Mar va experimentar un important creixement econòmic i demogràfic, gràcies al desenvolupament de la indústria florícola.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Vilassar de Mar és divers i representatiu de les diferents èpoques de la seva història. El nucli antic de la vila conserva alguns edificis medievals, com la capella de Sant Joan, del segle XII, i el castell de Vilassar, del segle XIV. També hi ha diversos edificis modernistes, com la casa de Can Xicu, del segle XX, i la casa de Can Bofill, del segle XIX.

Turisme

Vilassar de Mar és un important centre turístic, gràcies a la seva bellesa natural, el seu patrimoni cultural i la seva oferta d’activitats i serveis. El municipi compta amb una costa de 2,5 quilòmetres, amb platges de sorra fina i aigües cristal·lines. També hi ha diversos parcs i jardins, com el parc de les Aus, el parc de la Torreta i el parc de la Ciutadella. A més, Vilassar de Mar ofereix una gran varietat d’activitats culturals, com concerts, festivals i exposicions.

Economia

L’economia de Vilassar de Mar es basa en la indústria florícola, el turisme i els serveis. La floricultura és la principal activitat econòmica del municipi, i Vilassar de Mar és un dels principals centres productors de flors i plantes ornamentals de Catalunya. El turisme també és un sector important, i el municipi acull cada any milers de visitants. Els serveis, com el comerç, la restauració i la sanitat, també són un pilar important de l’economia de Vilassar de Mar.

Fires i festes

Vilassar de Mar celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Fira de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, que se celebra cada any al mes de maig. La fira és una de les més importants de Catalunya en el seu sector, i compta amb la participació de més de 500 expositors de tot el món. Altres festes importants de Vilassar de Mar són la festa major, que se celebra al mes d’agost, i la festa de Sant Joan, que se celebra el 24 de juny.

Monuments

Els principals monuments de Vilassar de Mar són:

  • La capella de Sant Joan, del segle XII.
  • El castell de Vilassar, del segle XIV.
  • La casa de Can Xicu, del segle XX.
  • La casa de Can Bofill, del segle XIX.
  • El parc de les Aus, un parc natural amb més de 200 espècies d’aus.

Gastronomia

La gastronomia de Vilassar de Mar és típica de la costa catalana. Els plats més típics són els peix fresc, el marisc, les amanides i els arrossos. També són molt populars les postres tradicionals catalanes, com la crema catalana i els bunyols de vent.

En conclusió, Vilassar de Mar és un municipi amb un passat i un present vibrant. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques, culturals i gastronòmiques, que el converteixen en un destí ideal per a tots els públics.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat