cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vilanova de Prades – Un Raco de Tradició i Esplendor Natural

Història:

Enclavada entre les majestuoses serres, Vilanova de Prades revela una història que ha resistit com un test d’abast. Aquest petit racó va presenciar les passes dels romans i la influència dels àrabs, teixint una narrativa que es reflecteix en cada pedra del seu patrimoni arquitectònic.

Arquitectura:

Les construccions de Vilanova de Prades, com el punt de fuga d’un quadre, dibuixen la crònica d’una comunitat que ha esculpit la seva pròpia identitat. L’església de Sant Miquel, amb la seva façana romànica, s’alça com un guardian silenciós del temps. Cases de pedra testimonien la perícia artesanal que ha perdurat, una oda viva a la història.

Turisme:

Vilanova de Prades és un imant per als amants de la natura i la història. El seu entorn, envoltat de boscos exuberants i penya-segats imponents, ofereix una paleta de colors i textures. Els senders que serpentegen pel paisatge són una invitació per explorar un territori que barreja la serenor amb l’aventura.

Economia:

L’economia de Vilanova de Prades s’entrellaça amb les terres que la sostenen. L’agricultura i la ramaderia són pilars fonamentals, amb pràctiques que honoren la terra. Les petites empreses locals, entre elles tallers artesanals, contribueixen al teixit econòmic amb una mirada cap al futur sense oblidar les arrels.

Fires i Festes:

Les festes de Vilanova de Prades són com pàgines d’una novel·la que s’escenifica en els carrers empedrats. La Fira de Sant Miquel, una celebració que commemora el patró del poble, omple la localitat amb l’alegria de les tradicions. Les festes majors, amb cercaviles i espectacles, són una explosió de vida que uneix passat i present.

Monuments:

Vilanova de Prades és un catàleg de monuments que testimonien la seva grandesa. El castell de Prades, amb les seves muralles que alcen el vol, és una imatge que s’eternitza en la retina del viatger. Les ermites disseminades pel terme, com la de Sant Joan de Codolar, són joies arquitectòniques que guarden les llegendes locals.

Gastronomia:

Els sabors de Vilanova de Prades són una oda als productes de la terra. La cuina local, amb plats com els «carquinyolis» i els embotits artesanals, convida a tastar la riquesa del territori. Restaurants amb vistes panoràmiques esdevenen temples culinaris on cada plat és una expressió de l’amor pel territori.

Vilanova de Prades – Una postal de tradició i autenticitat, on cada monument és un testimoni de la força d’una comunitat que escriu la seva història amb cada alba. Un lloc on el temps esdevenen un aliat que subratlla la bellesa de cada pedra i cada paisatge.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat