cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vilalba Sasserra: un poble amb història i tradició

Vilalba Sasserra és un poble amb una història llarga i rica. Les primeres referències al municipi es remunten al segle XI, quan es va fundar amb el nom de Vulpelleres. El poble va ser un important centre agrícola i ramader durant l’edat mitjana, i va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics, com la Guerra Civil Catalana (1462-1472).

Al segle XVIII, Vilalba Sasserra va experimentar un període de creixement econòmic i demogràfic, i va ser en aquesta època quan va adquirir el seu nom actual. El poble va continuar prosperant durant el segle XIX i el XX, i avui en dia és un lloc agradable per viure i visitar.

Arquitectura

Vilalba Sasserra conserva un patrimoni arquitectònic important, testimoni de la seva llarga història. Els edificis més emblemàtics del poble són l’església parroquial de Sant Esteve, del segle XVII, i el castell de Vilalba, del segle XI.

L’església de Sant Esteve és un edifici d’estil barroc amb una planta basilical de tres naus. El castell de Vilalba és una construcció romànica que va ser reformada en èpoques posteriors.

A més d’aquests edificis, Vilalba Sasserra compta amb altres monuments interessants, com la capella de Sant Ramon, la casa de la vila i el pont romà.

Turisme

Vilalba Sasserra és un poble ideal per a aquells que busquen un lloc tranquil i acollidor per passar unes vacances. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques, entre les quals destaquen els seus monuments històrics, la seva natura i la seva gastronomia.

Els visitants de Vilalba Sasserra poden passejar pels seus carrers empedrats, visitar els seus monuments, gaudir de la seva natura i degustar la seva deliciosa gastronomia.

Economia

L’economia de Vilalba Sasserra es basa principalment en el sector primari. El municipi compta amb una important activitat agrícola i ramadera, i també té una mica d’indústria.

Els productes agrícoles més importants de Vilalba Sasserra són els cereals, les fruites i les hortalisses. El sector ramader està centrat en la cria d’ovelles i de vaques.

El municipi també compta amb una petita indústria dedicada a la producció de materials de construcció i a la fabricació de productes alimentaris.

Fires i festes

Vilalba Sasserra celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la festa major d’hivern, que se celebra el 20 de gener, i la festa major d’estiu, que se celebra el 25 de juliol.

La festa major d’hivern és una festa tradicional que inclou balls, concerts i activitats per a tots els públics. La festa major d’estiu és una festa més festiva que inclou correfocs, castells i altres activitats tradicionals catalanes.

Monuments

Els monuments més importants de Vilalba Sasserra són:

  • L’església parroquial de Sant Esteve, del segle XVII.
  • El castell de Vilalba, del segle XI.
  • La capella de Sant Ramon, del segle XVIII.
  • La casa de la vila, del segle XVII.
  • El pont romà, del segle XI.

Gastronomia

La gastronomia de Vilalba Sasserra és una combinació de la cuina tradicional catalana amb les influències dels pobles veïns. Els plats més típics del municipi són els arrossos, les carns a la brasa i les verdures de temporada.

Algunes de les especialitats gastronòmiques de Vilalba Sasserra són els arrossos de muntanya, la carn a la brasa de tonyina i els caragols a la llauna.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat