cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Viladrau, un poble amb història i tradició

Els primers indicis d’habitació humana a Viladrau daten de l’època neolítica. El poble es va formar al voltant de l’església parroquial de Sant Martí, que es va construir al segle XI. Viladrau va ser un important centre comercial durant l’edat mitjana. El poble va ser escenari de diversos esdeveniments històrics importants, com la Guerra dels Segadors i la Guerra Civil Espanyola.

Arquitectura

El nucli antic de Viladrau conserva un important patrimoni arquitectònic. L’església parroquial de Sant Martí, d’estil romànic, és un dels edificis més destacats del poble. Altres edificis d’interès són el palau d’Amat, la casa dels Viladomat i la torre del Rellotge.

Turisme

Viladrau és un important centre turístic. El poble és conegut per la seva bellesa natural, el seu patrimoni cultural i les seves activitats a l’aire lliure. Viladrau és un lloc ideal per a fer senderisme, cicloturisme, escalada i altres esports d’aventura. El poble també compta amb un parc aquàtic, un zoològic i un museu.

Economia

L’economia de Viladrau es basa en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El turisme és el sector més important, ja que genera la major part dels ingressos del poble. L’agricultura i la ramaderia també són sectors importants, però s’han vist reduïts en les últimes dècades.

Fires i festes

Viladrau celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Fira de Sant Martí, que se celebra el 11 de novembre, i la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.

Monuments

Viladrau compta amb diversos monuments d’interès. Els més destacats són:

  • L’església parroquial de Sant Martí, d’estil romànic.
  • El palau d’Amat, del segle XVI.
  • La casa dels Viladomat, del segle XVIII.
  • La torre del Rellotge, del segle XIV.

Gastronomia

La gastronomia de Viladrau és típica de la zona. Els plats més típics són la carn a la brasa, els embotits, els bolets i les truites. Els vins de la comarca d’Osona també són molt apreciats.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat