cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vilabella: un poble amb història i tradició

Vilabella és un poble situat a la comarca de l’Alt Camp, a Catalunya. Té una població d’uns 2.500 habitants i una història que es remunta a l’època romana. Els romans van fundar la vila al segle I dC amb el nom de Villa Abellus. Durant l’edat mitjana, Vilabella va ser un important centre agrícola i ramader. La vila va ser conquistada per la Corona d’Aragó al segle XIII i va prosperar durant l’edat moderna.

Arquitectura

Vilabella té un important patrimoni arquitectònic. El centre històric del poble està declarat Bé Cultural d’Interès Local. Alguns dels edificis més destacats són l’església de Sant Hilari Sacalm, la plaça de l’Ajuntament i el castell de Vilabella.

Turisme

Vilabella és un poble amb un gran potencial turístic. La vila ofereix una gran varietat d’atraccions, com ara el seu patrimoni històric i arquitectònic, les seves fires i festes i la seva gastronomia.

Economia

L’economia de Vilabella es basa en l’agricultura, la ramaderia i el sector serveis. El poble és un important centre de producció agrícola i ramadera de la comarca de l’Alt Camp.

Fires i festes

Vilabella celebra una gran varietat de fires i festes durant tot l’any. Les més destacades són la Fira de Sant Hilari Sacalm, la Festa Major de Sant Joan Baptista i el Festival dels Tres Pobles.

Monuments

Vilabella té una gran quantitat de monuments històrics i culturals. Alguns dels més destacats són l’església de Sant Hilari Sacalm, el castell de Vilabella, el Museu dels Tres Pobles i la Casa de la Vila.

Gastronomia

La gastronomia de Vilabella és una de les més destacades de la comarca de l’Alt Camp. El poble és conegut pels seus arrossos, com ara l’arròs de la terra, l’arròs negre i l’arròs a la cassola. També són molt populars les coques de Vilabella, les torrades de Vilabella i els dolços de Vilabella.

En conclusió, Vilabella és un poble amb una gran història i tradició. És un important centre turístic de la comarca de l’Alt Camp i ofereix una gran varietat d’atraccions a tots els visitants.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat