cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vila-sacra: Un Relleu de Pedra en la Història Empordanesa

Història:

Vila-sacra és una narrativa viva que es desplega com un llibre de pàgines antigues. Les seves arrels es remunten a temps immemorials, amb vestigis que parlen de l’època romana i altres civilitzacions que han marcat el seu territori. Les guerres, les aliances i les transformacions culturals es reflecteixen en els carrers i les pedres de la vila.

Arquitectura:

L’arquitectura de Vila-sacra és com un poema visual que canta la cançó dels temps passats. Les masies de pedra, amb les seves portes de fusta i finestres amb persianes, són com reliquies d’una època que encara es manifesta amb esplendor. L’Església de Santa Maria, amb la seva façana majestuosa i campanar que s’alça cap al cel, és un monument que impregna l’horitzó amb gràcia.

Turisme:

Vila-sacra ofereix un viatge a través de la història en cada carrer que es recorre. El nucli antic, amb els seus carrers empedrats i places acollidores, és un laberint de descobriments que porten a petits racons plens d’encant. El turisme a Vila-sacra és una oportunitat per retrocedir en el temps i explorar els detalls que fan d’aquesta vila una joia històrica.

Economia:

L’economia de Vila-sacra està teixida amb els fils de la tradició agrícola i ramadera. Les terres de conreu i els ramats són com el cor que fa bategar a aquesta comunitat. La vida rural i la convivència amb la terra són valors que es mantenen vius, creant un equilibri entre el passat i el present.

Fires i Festes:

Les festes a Vila-sacra són una celebració de la seva identitat i vitalitat. La Festa Major, amb els seus colorits desfilades i esdeveniments culturals, transforma la vila en un escenari festiu. Les fires locals, amb els seus mercats d’artesania i tastets gastronòmics, són una oportunitat per participar en la vibració festiva i connectar amb les arrels de la comunitat.

Monuments:

Els monuments de Vila-sacra són com pedres que parlen. L’Església de Santa Esteve, amb la seva estructura imponent i detalls arquitectònics, és una icona de devoció i art. Les masies antigues, algunes amb segles d’història, són com pàgines que s’obren per revelar els secrets del passat.

Gastronomia:

La gastronomia de Vila-sacra és un banquet de sabors autèntics. Restaurants amb encant ofereixen plats elaborats amb productes locals i receptes que han passat de generació en generació. Els vins de la regió, amb els seus bouquet únics, complementen les delícies culinàries i ofereixen una experiència gastronòmica completa.

Vila-sacra, amb la seva riquesa arquitectònica i històrica, és una destinació que convida a explorar les capes del temps. Cada pedra és una pàgina en la història d’aquesta vila que s’estén una benvinguda als visitants per viure l’encant de l’Empordà en tot el seu esplendor.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat