cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vila-rodona, un poble amb una història i una cultura rica

Vila-rodona és un poble amb una història mil·lenària. Els primers habitants de la zona daten de l’Edat de Bronze, com ho demostren els jaciments de la Cova Gran i l’Abric de Pedrafita. Els romans van construir un columbari a la vila, que encara es conserva avui en dia. Durant l’edat mitjana, Vila-rodona va ser un important centre agrícola i comercial. El poble va ser fortificat per protegir-se dels atacs dels sarraïns.

Arquitectura

Imagen de Castell de VilarodonaSe abre en una ventana nueva

El patrimoni arquitectònic de Vila-rodona és molt divers. Els edificis més destacats són el castell, la torre de l’homenatge, l’església parroquial de Sant Pere i el convent dels Dolors. El castell de Vila-rodona, situat al centre del poble, és un edifici medieval que va ser restaurat al segle XX. La torre de l’homenatge, que és l’únic vestigi del castell, ofereix unes vistes panoràmiques del poble i de la comarca. L’església parroquial de Sant Pere és un edifici gòtic del segle XIV. El convent dels Dolors, situat als afores del poble, és un edifici del segle XVIII que va ser abandonat al segle XX.

Turisme

Vila-rodona és un poble amb un gran potencial turístic. El poble ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions per a tots els públics. Els visitants poden gaudir del patrimoni arquitectònic del poble, dels paisatges naturals de la zona, de les activitats culturals i gastronòmiques.

Economia

L’economia de Vila-rodona es basa en l’agricultura, el turisme i els serveis. Els principals conreus són els cereals, les oliveres i les vinyes. El turisme és un sector en creixement, gràcies al patrimoni arquitectònic i natural del poble. Els serveis, com el comerç i la restauració, també són importants per a l’economia local.

Fires i festes

Vila-rodona celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les festes majors se celebren el 29 i 30 de juny, en honor de Sant Pere. Altres festes destacades són la Fira de Sant Josep, que se celebra el 19 de març, i la Fira del Romeu, que se celebra el primer diumenge de setembre.

Monuments

A més dels edificis esmentats anteriorment, Vila-rodona compta amb altres monuments d’interès, com ara el pou de la vila, la font dels Lleons i el pont romà. El pou de la vila és un pou públic del segle XVIII. La font dels Lleons és una font del segle XVIII que està decorada amb figures de lleons. El pont romà és un pont del segle I aC que creua el riu Gaià.

Gastronomia

La gastronomia de Vila-rodona és una de les seves principals atraccions. Els plats més tradicionals són els arrossos, els plats de carn i les postres. L’arròs negre de Vila-rodona és un plat típic de la zona que està fet amb arròs, calamars, sípia i peix. Els plats de carn més populars són els lloms de vedella a la brasa i els pollastres a l’ast. Les postres més tradicionals són els pastissos de nata, els bunyols de l’Empordà i les coques de Sant Joan.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat