cropped-logo1.png

On Menjar

Vidrà: un poble amb història i tradició

Vidrà és un poble amb una història llarga i rica. Els primers assentaments humans al terme es remunten al neolític, i hi ha restes d’assentaments ibèrics i romans. El poble es va consolidar al segle XI, i va tenir un paper important en la història de la comarca d’Osona. Al segle XIV, Vidrà va ser un dels principals centres de la revolta remença.

Arquitectura

El nucli antic de Vidrà conserva un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Pere, de l’època romànica, i el castell de Vidrà, del segle XIII. També cal destacar les masies del terme, moltes de les quals daten dels segles XVII i XVIII.

Turisme

Vidrà és un poble ideal per al turisme rural. El seu entorn natural, situat a la falda de les muntanyes del Puigsacalm, és d’una gran bellesa. El municipi ofereix una gran varietat d’activitats turístiques, com ara senderisme, excursions a cavall, i excursions en bicicleta de muntanya.

Economia

L’economia de Vidrà es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són els cereals, la patata i la fruita. La ramaderia està centrada en la cria d’ovelles, vaques i cavalls. El turisme és una activitat econòmica cada vegada més important al municipi.

Fires i festes

Vidrà celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

  • La Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.
  • La Fira de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny.
  • La Fira del Bestiar, que se celebra el segon cap de setmana de setembre.

Monuments

Els monuments més destacats de Vidrà són:

  • L’església parroquial de Sant Pere, d’estil romànic.
  • El castell de Vidrà, d’estil gòtic.
  • El pont de la Font dels Tres Reis, d’estil romànic.
  • Les masies de Vidrà, moltes de les quals daten dels segles XVII i XVIII.

Gastronomia

La gastronomia de Vidrà és típica de la cuina catalana rural. Els plats més destacats són:

  • Els escudells, com l’escudella de carn o l’escudella de peix.
  • Els plats de carn, com els botifarres, els embotits i els guisats.
  • Els plats de peix, com els arrossos i els plats de peix fresc.
  • Els postres, com els pastissos, les coques i els fruits secs.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat