cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Valls: una ciutat amb molta història i cultura

Valls és una ciutat situada a la comarca de l’Alt Camp, a Catalunya. Té una població d’uns 25.000 habitants i és un important centre econòmic i cultural de la zona.

Història

Valls té una història que es remunta a l’època romana. Els romans van fundar la ciutat al segle I dC amb el nom de Vallis. Durant l’edat mitjana, Valls va ser un important centre comercial i religiós. La ciutat va ser conquerida per la Corona d’Aragó al segle XIII i va prosperar durant l’edat moderna.

Arquitectura

Valls té un important patrimoni arquitectònic. El centre històric de la ciutat està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Alguns dels edificis més destacats són l’església de Sant Joan Baptista, la plaça de la Creu i el Teatre Principal.

Turisme

Valls és un important centre turístic. La ciutat ofereix una gran varietat d’atraccions, com ara el seu patrimoni històric i arquitectònic, les seves fires i festes i la seva gastronomia.

Economia

L’economia de Valls es basa en la indústria, el comerç i els serveis. La ciutat és un important centre industrial de la comarca de l’Alt Camp.

Fires i festes

Valls celebra una gran varietat de fires i festes durant tot l’any. Les més destacades són la Fira de Sant Isidre, la Fira de Sant Vicenç i la Festa Major de Sant Joan Baptista.

Monuments

Valls té una gran quantitat de monuments històrics i culturals. Alguns dels més destacats són l’església de Sant Joan Baptista, el castell de Valls, el Museu de Valls i el Teatre Principal.

Gastronomia

La gastronomia de Valls és una de les més destacades de Catalunya. La ciutat és coneguda pels seus arrossos, com ara l’arròs de la terra, l’arròs negre i l’arròs a la cassola. També són molt populars les coques de Valls, les torrades de Valls i els dolços de Valls.

En conclusió, Valls és una ciutat amb molta història, cultura i gastronomia. És un important centre turístic de Catalunya i ofereix una gran varietat d’atraccions a tots els visitants.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat