cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Vallgorguina, un poble amb una història milenaria

Vallgorguina és un municipi del Vallès Oriental situat al peu del Montnegre. El seu poblament es remunta a la prehistòria, com ho demostra el dolmen de Pedra Gentil, un monument megalític datat del neolític. Durant l’edat mitjana, Vallgorguina va ser un important nucli rural, i al segle XIV va ser fundada la seva església parroquial, dedicada a Sant Andreu.

L’arquitectura de Vallgorguina

El patrimoni arquitectònic de Vallgorguina és variat i representatiu de diferents èpoques. A més de l’església parroquial, destaquen els edificis civils de la plaça de l’Església, com la Casa de la Vila, la Casa dels Vilar i la Casa dels Prats. També són interessants les masies de la zona, com Can Vilar, Can Pradell de la Serra i Can Bordoi.

El turisme a Vallgorguina

Vallgorguina és un poble turístic popular per la seva bellesa natural i el seu patrimoni històric. Els principals atractius turístics són el dolmen de Pedra Gentil, l’església parroquial, el Parc Natural del Montnegre i el Corredor i la Ruta del Tren Groc.

L’economia de Vallgorguina

L’economia de Vallgorguina es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals productes agrícoles són les fruites, les hortalisses i els cereals. La ramaderia es concentra en la cria d’ovelles i vaques. El turisme és un sector en creixement, i el poble ofereix una àmplia oferta d’allotjament, restauració i activitats d’oci.

Fires i festes a Vallgorguina

Vallgorguina celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost, i la Fira de Sant Andreu, que se celebra el 30 de novembre.

Monuments de Vallgorguina

Els principals monuments de Vallgorguina són:

  • Dolmen de Pedra Gentil: monument megalític datat del neolític.
  • Església parroquial de Sant Andreu: església d’estil gòtic construïda al segle XIV.
  • Casa de la Vila: edifici civil de l’època modernista.
  • Casa dels Vilar: masia del segle XVII.
  • Casa dels Prats: masia del segle XVIII.

Gastronomia de Vallgorguina

La gastronomia de Vallgorguina és típica de la cuina catalana. Els plats més tradicionals són els arrossos, les carns a la brasa i els productes de la terra, com les fruites, les hortalisses i els embotits.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat