cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Torelló: una vila amb una història i una cultura rica

Els orígens de Torelló es remunten a l’època romana, quan ja hi havia un assentament a la confluència dels rius Ges i Ter. El nom de la vila prové del castell de Torelló, que es va construir al segle X.

Torelló va ser un important centre comercial i industrial durant l’edat mitjana i l’edat moderna. La vila va ser un dels principals centres de la indústria tèxtil catalana, i també va ser un important centre comercial de cereals i altres productes agrícoles.

Arquitectura

Torelló conserva un important patrimoni arquitectònic, que inclou edificis d’èpoques diferents. Els edificis més destacats són el castell de Torelló, l’església de Sant Vicenç, el monestir de Sant Pere i la casa de la vila.

Turisme

Torelló és una destinació turística popular, que ofereix una àmplia gamma d’activitats i atraccions. La vila compta amb un important patrimoni cultural i natural, i també ofereix una variada oferta d’oci i gastronomia.

Economia

L’economia de Torelló es basa en la indústria, el comerç i els serveis. Els principals sectors industrials són la tèxtil, la metal·lúrgia i la indústria alimentària. La vila també és un important centre comercial i de serveis.

Fires i festes

Torelló celebra una àmplia gamma de fires i festes durant tot l’any. Les més destacades són la Fira de Sant Vicenç, la Festa Major de Sant Pere i la Festa de la Verema.

Monuments

Els monuments més destacats de Torelló són els següents:

  • Castell de Torelló: un castell medieval situat al centre de la vila.
  • Església de Sant Vicenç: una església romànica del segle XI.
  • Monestir de Sant Pere: un monestir benedictí del segle XII.
  • Casa de la vila: un edifici modernista del segle XX.

Gastronomia

La gastronomia de Torelló és una de les seves principals atraccions turístiques. La vila compta amb una gran varietat de restaurants que ofereixen una cuina tradicional catalana. Els plats més destacats són els següents:

  • Escudella i carn d’olla: un plat de carn, verdures i llegums.
  • Pa amb tomàquet: una torrada amb tomàquet fregit.
  • Tastisso: un plat de carns i embotits.
  • Crêpes: una pasta fina farcida de dolços o salats.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat