cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tona, un municipi amb una història i un patrimoni rics

Tona és un municipi de la comarca d’Osona, situat al nord-oest de Barcelona. El seu nom podria derivar del llatí «Tona» o «Tonna», que significa «pedra rodona». El municipi té una història d’aproximadament 2.000 anys, ja que hi ha restes d’un poblat ibèric al turó de Sant Pere. Durant l’edat mitjana, Tona va ser un important centre comercial i religiós. El municipi va ser saquejat pels francesos durant la Guerra del Francès, però va recuperar-se ràpidament.

Arquitectura

Tona compta amb un important patrimoni arquitectònic, que inclou edificis civils, religiosos i militars. Entre els edificis civils més destacats hi ha l’Ajuntament, la Casa dels Vilardell, la Casa dels Vilafranca i la Casa dels Camps. Els edificis religiosos més importants són l’església parroquial de Sant Pere, el convent de Sant Domènec i l’església de Sant Andreu de Sant Andreu de la Barca. Els edificis militars més destacats són el castell de Tona i les restes de les muralles medievals.

Turisme

Tona és un municipi turístic emergent. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques, entre les quals destaquen els seus monuments, els seus paisatges naturals i les seves festes populars.

Economia

L’economia de Tona es basa en l’agricultura, la ramaderia, la indústria i el turisme. El municipi compta amb una important tradició agrícola i ramadera. L’indústria està representada per les empreses del sector tèxtil, l’alimentari i la fusta. El turisme és un sector en creixement, que ofereix una gran varietat d’activitats i serveis.

Fires i festes

Tona celebra una gran varietat de fires i festes populars al llarg de l’any. Les més importants són la Fira de Sant Pere (29 de juny), la Festa Major (15 d’agost), la Festa del Turista (juliol) i la Festa de la Tardor (octubre).

Monuments

Els monuments més importants de Tona són:

Gastronomia

La gastronomia de Tona és una de les seves principals atraccions turístiques. Els plats més típics són la escudella, els cargols a la llauna, l’olla a la catalana i els postres com els bunyols de vent i les coques de Sant Joan.

En resum, Tona és un municipi amb una història i un patrimoni rics, que ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques. El municipi és una destinació ideal per a aquells que busquen gaudir d’un patrimoni cultural i natural, així com de la gastronomia tradicional catalana.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat