cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tivissa: Entre Història i Paisatges que Conqueriran el Teu Cor

Història:

Les arrels de Tivissa es remunten als ibers, i el seu passat ha estat teixit al llarg dels segles amb episodis que han forjat la seva identitat. Les runes ibèriques de Castellet de Banyoles parlen de temps antics, mentre que el nucli antic de Tivissa narra històries més recents a través de carrers estrets i places acollidores.

Arquitectura:

Tivissa es presenta com un mosaic arquitectònic que abraça els estils del passat. L’església de Sant Jaume, amb la seva façana romànica, esdeve una obra mestra que captura la grandesa d’èpoques passades. El Castell de Tivissa, amb les seves muralles, t’embolcalla amb la seva presència majestuosa.

Turisme:

El turisme a Tivissa és un viatge a la natura intacta i als secrets ben guardats. El Parc Natural dels Ports acull amants de la natura i aventurers amb els seus senders que et porten a indrets idíl·lics. Els turons que envolten la vila ofereixen vistes panoràmiques que et deixaran sense alè.

Economia:

L’economia local es nodreix de les terres de conreu i de l’agricultura tradicional. Les oliveres que puntegen el paisatge són testimoni d’una producció d’oli d’oliva que ha perdurat durant generacions. El mercat setmanal és una oportunitat per experimentar el comerç local i els sabors autèntics.

Fires i Festes:

Les festes a Tivissa són una celebració de l’alegria i la comunitat. La Festa Major, amb els seus castells de foc i processons, transforma els carrers en un escenari d’animació. La Fira dels Canterers, amb la seva artesania única, revela la destresa dels artesans locals.

Monuments:

L’església de Sant Jaume i el Castell de Tivissa són els guardians del temps. Les seves pedres són testimonis de batalles i moments de pau, i el seu impacte visual et transporta a èpoques passades. Explorar aquests monuments és com endinsar-se en un llibre d’història obert.

Gastronomia:

La gastronomia de Tivissa et seduirà amb sabors autèntics. Els plats com l’arròs de muntanya i els caragols a la llauna et transportaran a la riquesa de la cuina mediterrània. Els restaurants locals, amb la seva cuina de proximitat, són una invitació a gaudir de la vida lenta i dels sabors inoblidables.

Tivissa, amb la seva fusió de història i bellesa natural, espera aquells qui busquen una experiència única, oferint una paleta de colors i aromes que quedarà gravada en el record.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat