cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Teià, un municipi amb una història mil·lenària

La història de Teià es remunta a l’època prehistòrica, com ho demostren les restes d’un poblat ibèric i d’una necròpolis romana trobades al terme municipal. Durant l’edat mitjana, Teià va ser un important centre agrícola i comercial, i va ser fortificada per protegir-se de les incursions pirates.

L’arquitectura de Teià, un reflex de la seva història

L’arquitectura de Teià és un reflex de la seva rica història. El nucli antic del poble conserva un conjunt d’edificis medievals, com l’església de Santa Maria, el castell de Teià i la muralla. A més, el terme municipal compta amb diverses masies i cases de pagès d’estil tradicional.

El turisme, un sector en creixement

Teià és un municipi turístic emergent. El seu clima mediterrani, la seva bellesa natural i el seu patrimoni històric i cultural són els principals atractius per als visitants. El municipi compta amb diversos hotels, restaurants i empreses de serveis turístics.

L’economia de Teià, basada en el sector serveis

L’economia de Teià està basada en el sector serveis, que representa el 85% del PIB municipal. El sector primari, que es basa en l’agricultura i la ramaderia, representa el 10% del PIB, i el sector industrial representa el 5%.

Fires i festes, una tradició viva

Teià celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el mes d’agost, i la Fira de Sant Isidre, que se celebra el mes de maig.

Monuments, un patrimoni cultural per descobrir

Teià compta amb diversos monuments que cal visitar, com l’església de Santa Maria, el castell de Teià, la muralla, les masies i cases de pagès i els jaciments arqueològics.

Gastronomia, un plaer per al paladar

La gastronomia de Teià és una fusió de la cuina catalana i la mediterrània. Els plats més típics són els arrossos, els peixos i mariscos, la carn a la brasa i els productes de temporada.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat