cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tavertet, un poble amb història i encant

Tavertet és un poble amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans a la zona es remunten al neolític. El poble va ser fundat durant l’edat mitjana i va prosperar durant l’època moderna. El 1910, la construcció de la presa de Sau va provocar l’aïllament del poble, que va quedar sense comunicació per carretera fins a la dècada de 1970.

Arquitectura

Tavertet és un poble d’arquitectura popular catalana. Els seus carrers estrets i sinuosos, les seves cases de pedra i les seves balconades de fusta li confereixen un encant especial. El poble compta amb diversos edificis d’interès patrimonial, com l’església de Sant Pere, el pont romànic de la Riera de Tavertet o el santuari de la Mare de Déu de Tavertet.

Turisme

Tavertet és un poble turístic molt popular. Les seves vistes panoràmiques del pantà de Sau, el Montseny i les Guilleries, així com la seva arquitectura tradicional, el converteixen en un lloc perfecte per a la pràctica del senderisme, el ciclisme i el turisme cultural.

Economia

L’economia de Tavertet es basa en el turisme i l’agricultura. El sector primari, amb la producció de cereals, ametlles i oliveres, és encara una part important de l’economia local.

Fires i festes

Tavertet celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost, i la Fira del Gall, que se celebra el primer diumenge d’octubre.

Monuments

Els monuments més importants de Tavertet són:

  • L’església de Sant Pere, d’estil romànic.
  • El pont romànic de la Riera de Tavertet.
  • El santuari de la Mare de Déu de Tavertet.
  • El mirador de Tavertet, des d’on es poden contemplar unes vistes espectaculars del pantà de Sau, el Montseny i les Guilleries.

Gastronomia

La gastronomia de Tavertet és tradicional catalana. Els plats típics són:

  • Els calçots, que es mengen a la brasa durant la temporada de calçotades.
  • La botifarra amb seques.
  • Els bolets, que són abundants a la zona.
  • Els postres, com les coques de llardons o els panellets.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat