cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tarrés, un poble amb història i tradició

Tarrés és un petit poble de la comarca de les Garrigues, situat a l’est de la província de Lleida. El seu origen es remunta a l’edat mitjana, quan va ser repoblat per Ramon de Boixadors i la seva esposa Ermessenda. El 1149, va rebre la carta de població de mans de Ramon Berenguer IV.

Al llarg de la seva història, Tarrés ha passat per diverses èpoques de prosperitat i decadència. Al segle XVIII, el poble va experimentar un auge econòmic gràcies a la indústria del vi. No obstant això, la Guerra Civil Espanyola i la posterior emigració van provocar un declivi de la població.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Tarrés és un reflex de la seva rica història. El centre del poble està format per una sèrie de cases de pedra amb façanes porticades. El principal monument del poble és l’església parroquial de Santa Maria, construïda al segle XVIII.

Turisme

Tarrés és un poble ideal per a aquells que busquen un lloc tranquil i amb encant. El poble ofereix una gran varietat d’activitats turístiques, com ara senderisme, turisme rural i enoturisme.

Economia

L’economia de Tarrés es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius del poble són la vinya, l’olivera i els cereals. La ramaderia també és una activitat important, amb una gran varietat de bestiar. El turisme està en auge, gràcies a la bellesa del poble i les seves diverses ofertes turístiques.

Fires i festes

Les festes majors de Tarrés se celebren el 15 d’agost, en honor de la Mare de Déu Assumpta. Durant les festes, el poble s’omple de música, ball i tradicions.

Monuments

A més de l’església parroquial, Tarrés compta amb altres monuments d’interès, com ara el Cal Magre, una casa d’estil barroc del segle XVIII, i els ponts medievals de la Riera de Maldà i la Riera de Vinaixa.

Gastronomia

La gastronomia de Tarrés és una combinació de la cuina catalana i la cuina tradicional de les Garrigues. Els plats típics del poble inclouen els cargols a la llauna, els arrossos amb verdures i els embotits.

En conclusió, Tarrés és un poble amb una rica història i tradició. El poble ofereix una gran varietat d’activitats turístiques i gastronòmiques, que el converteixen en un destí ideal per a aquells que busquen un lloc tranquil i amb encant.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat