cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Tagamanent: Un poble amb història i modernitat

Tagamanent té una llarga història que es remunta a l’època prehistòrica. S’han trobat restes de poblaments ibèrics i romans al terme municipal. Durant l’edat mitjana, Tagamanent va ser un important centre agrícola i ramader. El poble va ser saquejat per les tropes castellanes durant la Guerra dels Segadors (1640-1652).

Arquitectura

Tagamanent conserva un important patrimoni arquitectònic, entre el qual destaca el castell de Tagamanent, un edifici medieval del segle XII que es troba al cim del turó de Tagamanent. També cal destacar l’església parroquial de Santa Eulàlia, un temple romànic del segle XI.

Turisme

Tagamanent és un poble turístic molt popular, especialment per la seva ubicació al Parc Natural del Montseny. El poble ofereix una gran varietat d’activitats turístiques, com ara senderisme, ciclisme, ràfting i escalada.

Economia

L’economia de Tagamanent es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són la vinya, l’olivar i les fruites. La ramaderia es basa en la cria de vaques, ovelles i porcs.

Fires i festes

Les festes majors de Tagamanent se celebren el 24 de juny, en honor de Sant Joan Baptista. També destaquen la Fira de Sant Roc, que se celebra el 16 d’agost, i la Fira de Nadal, que se celebra el 25 de desembre.

Monuments

A més del castell de Tagamanent i l’església parroquial de Santa Eulàlia, Tagamanent també compta amb altres monuments d’interès, com ara la Casa Museu de L’Agustí, un museu dedicat a la vida i obra de l’escriptor i pedagog Josep Maria Agustí, i la Font dels Tres Ulls, una font natural que brolla de tres brolladors.

Gastronomia

La gastronomia de Tagamanent és típica de la cuina catalana. Els plats més tradicionals són els embotits, els plats de carn a la brasa i les verdures de temporada.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat