cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Soses, un municipi amb una història milenaria

Soses és un municipi situat al Segrià, a la província de Lleida. La seva història es remunta a l’època ibèrica, com ho demostren els diversos jaciments arqueològics que s’han trobat al seu terme municipal. Durant l’edat mitjana, Soses va ser un important centre agrícola i comercial. El seu castell, que encara es conserva, va ser construït pels musulmans al segle XI i va ser conquerit pels cristians el 1120.

L’arquitectura de Soses, una mostra de la seva història

L’arquitectura de Soses és una mostra de la seva rica història. El castell, ja esmentat, és un dels monuments més importants del municipi. També cal destacar l’església parroquial de Sant Bartomeu, construïda al segle XVIII, i la masia de la Torre, una construcció del segle XVII.

El turisme, una important font d’ingressos per a Soses

El turisme és una important font d’ingressos per a Soses. El municipi compta amb diversos recursos turístics, com el castell, l’església parroquial i els jaciments arqueològics. A més, Soses està situat en una zona privilegiada, a prop de les principals ciutats de la Catalunya Central.

L’economia de Soses, basada en l’agricultura i la indústria

L’economia de Soses està basada en l’agricultura i la indústria. El municipi compta amb una important superfície agrícola, on es cultiven cereals, fruites i hortalisses. També hi ha diverses empreses industrials, especialitzades en el sector químic i metal·lúrgic.

Fires i festes, una tradició viva a Soses

Soses celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la festa major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost. També cal destacar la festa de la Mare de Déu del Roser, que se celebra el 7 d’octubre, i la festa de Sant Bartomeu, patró del municipi, que se celebra el 24 d’agost.

Els monuments de Soses, testimonis del seu passat

Soses compta amb diversos monuments que són testimonis del seu passat. El més important és el castell, que va ser construït pels musulmans al segle XI. També cal destacar l’església parroquial de Sant Bartomeu, construïda al segle XVIII, i la masia de la Torre, una construcció del segle XVII.

La gastronomia de Soses, una festa per al paladar

La gastronomia de Soses és una festa per al paladar. Els plats típics del municipi inclouen els cargols a la llauna, la botifarra amb mongetes, els conills amb carabassa i els arròs secs. També són molt populars els dolços, com els crespells, les coques de Sant Antoni i els panellets.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat