cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sobremunt, un municipi amb història i tradició

 • Sobremunt és un municipi situat a la comarca del Lluçanès, al centre-oest de la província de Barcelona. El seu terme municipal està situat sobre la serra de Sobremunt, que està solcada per nombrosos torrents i rieres que conflueixen a la riera de Sorreigs, afluent del Ter.

  Les primeres referències documentals a Sobremunt daten del segle XI, quan el lloc ja estava poblat. Durant l’edat mitjana, Sobremunt va ser un municipi important, i va formar part del vescomtat de Cabrera.

  Al segle XVIII, Sobremunt va experimentar un creixement econòmic i demogràfic important, a causa de l’expansió de l’agricultura i de la ramaderia.

  Avui en dia, Sobremunt és un municipi tranquil i rural, amb un patrimoni històric i cultural molt important.

  Arquitectura

  El patrimoni arquitectònic de Sobremunt és un dels seus principals atractius turístics. El nucli urbà del poble, situat a una alçada de 880 metres, està format per un conjunt de cases de pedra de planta rectangular, amb teulades de dues vessants.

  Els edificis més rellevants de Sobremunt són l’església de Sant Martí, del segle XII, i el castell de Sobremunt, del segle XIV.

  Turisme

  Sobremunt és un municipi ideal per als amants de la natura i de la tranquil·litat. El seu terme municipal està ple de camins i senders que permeten descobrir la bellesa de la serra de Sobremunt.

  Al poble de Sobremunt, els visitants poden visitar l’església de Sant Martí, el castell de Sobremunt i altres edificis històrics.

  Economia

  L’economia de Sobremunt es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius del municipi són els cereals, les patates i les oliveres.

  Fires i festes

  Les festes majors de Sobremunt se celebren el 25 i 26 de juliol, en honor de Sant Jaume. Durant aquestes dates, el poble organitza diferents actes festius, com ara balls, concerts, correfocs i processons.

  Monuments

  Els principals monuments de Sobremunt són:

  • L’església de Sant Martí, del segle XII.
  • El castell de Sobremunt, del segle XIV.
  • El pont de Sorreigs, del segle XVII.
  • El molí de Sorreigs, del segle XVIII.

  Gastronomia

  La gastronomia de Sobremunt és típica de la cuina catalana rural. Els plats més tradicionals del municipi són els següents:

  • La escudella catalana.
  • Els cargols a la llauna.
  • Els peus de porc a la brasa.
  • Els postres de fruita de temporada.
  .

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat