cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Serinyà: Un municipi amb una història mil·lenària

Els primers assentaments humans a Serinyà es remunten al Paleolític superior, com ho demostren les troballes arqueològiques dels jaciments de les Coves del Salnitre i de la Balma de la Font dels Llops.

Durant l’edat mitjana, Serinyà va ser un important centre comercial i religiós. El poble va ser fortificat i va tenir un important castell, que va ser destruït durant la Guerra dels Segadors.

Arquitectura

El nucli antic de Serinyà conserva un important patrimoni arquitectònic. Destaca l’església parroquial de Sant Martí, un edifici romànic del segle XII, que va ser reformat al segle XVIII. També són destacables la casa pairal de Can Xerric, un edifici del segle XVI, i el pont medieval del riu Ser.

Turisme

Serinyà és un municipi amb un gran potencial turístic. El poble ofereix una variada oferta cultural i natural. Destaca la visita a l’església parroquial de Sant Martí, als jaciments prehistòrics de les Coves del Salnitre i de la Balma de la Font dels Llops, i a la vall del riu Ser.

Economia

L’economia de Serinyà es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són la vinya, els cereals i les fruites. La ramaderia està centrada en l’aviram i el bestiar boví.

Fires i festes

Les festes majors de Serinyà se celebren el 15 d’agost, en honor de Sant Martí. Durant les festes, s’organitzen balls, concerts, correfocs i altres activitats.

Monuments

Els principals monuments de Serinyà són:

  • L’església parroquial de Sant Martí
  • El pont medieval del riu Ser
  • La casa pairal de Can Xerric
  • Els jaciments prehistòrics de les Coves del Salnitre i de la Balma de la Font dels Llops

Gastronomia

La gastronomia de Serinyà és una de les seves principals atraccions. Els plats típics del poble són la botifarra de pagès, l’escudella i carn d’olla, els embotits i els dolços.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat