cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sarroca de Lleida: un municipi amb història i tradició

Sarroca de Lleida és un municipi amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom ja apareix documentat al segle II aC, i durant l’edat mitjana va ser un important centre de població. El castell de Sarroca, que encara es conserva en bon estat, és un testimoni de la seva importància històrica.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Sarroca de Lleida és molt divers. A més del castell, destaquen l’església parroquial de Sant Pere, d’estil romànic, i la capella del Roser, d’estil barroc. També hi ha diversos masos i cases pairals que són exemples de l’arquitectura tradicional catalana.

Turisme

Sarroca de Lleida és un municipi amb un gran potencial turístic. El seu patrimoni històric i arquitectònic, la seva gastronomia i la seva situació privilegiada, a prop de la capital de la comarca, Lleida, en fan un lloc ideal per a una escapada de cap de setmana.

Economia

L’economia de Sarroca de Lleida es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia. També hi ha una petita indústria, dedicada a la fabricació de materials de construcció i a la producció de vi.

Fires i festes

Sarroca de Lleida celebra diverses festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost, i la Fira dels Vins, que se celebra el mes de maig.

Monuments

Els principals monuments de Sarroca de Lleida són:

  • El castell de Sarroca, un castell medieval que encara es conserva en bon estat.
  • L’església parroquial de Sant Pere, una església romànica del segle XII.
  • La capella del Roser, una capella barroca del segle XVIII.

Gastronomia

La gastronomia de Sarroca de Lleida és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics són els embotits, els arrossos, la carn a la brasa i els dolços tradicionals.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat