cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Santa Susanna: un poble amb història i modernitat

Santa Susanna és un poble amb una història llarga i rica. Les primeres referències a la seva existència es remunten al segle X, quan s’anomenaven «villa de Susanna». Al segle XVI, el poble va créixer i es va convertir en un important centre comercial.

Al segle XIX, Santa Susanna va patir una forta crisi econòmica. No obstant això, a principis del segle XX, el poble va començar a desenvolupar-se com a destinació turística.

Arquitectura

El nucli antic de Santa Susanna conserva un conjunt de cases tradicionals de planta baixa i pis, amb façanes blanques i balcons de ferro forjat. També hi ha alguns edificis religiosos d’interès, com l’església parroquial de Santa Susanna, del segle XVI, i l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, del segle XVIII.

Turisme

Santa Susanna és un dels principals destins turístics de la Costa del Maresme. El poble compta amb una llarga platja de sorra fina, aigües cristal·lines i un clima mediterrani amb temperatures mitjanes anuals de 18 graus.

A més de la platja, Santa Susanna ofereix una àmplia oferta d’activitats i serveis turístics, com hotels, restaurants, bars, discoteques, parcs aquàtics i centres comercials.

Economia

L’economia de Santa Susanna es basa principalment en el turisme. La indústria i l’agricultura també tenen un paper important en l’economia local.

Fires i festes

Santa Susanna celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Festa Major, que se celebra la segona setmana d’agost.

Altres festes rellevants són la Festa de la Mare de Déu de Gràcia, el 8 de setembre, i la Fira del Vi, el penúltim cap de setmana de novembre.

Monuments

Els principals monuments de Santa Susanna són:

  • L’església parroquial de Santa Susanna, del segle XVI
  • L’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, del segle XVIII
  • El Castell de Santa Susanna, del segle XI
  • El Parc del Castell, que alberga un jaciment arqueològic

Gastronomia

La gastronomia de Santa Susanna és típica de la Costa del Maresme. Els plats més populars són els peix i marisc frescos, les carns a la brasa i les verdures a la planxa.

Els restaurants de Santa Susanna ofereixen una àmplia varietat de plats de la cuina catalana i internacional.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat